Звездин подвиг у Мадриду!!!

75

Кошаркаи Црвене звезде мтс победили су по први пут у Мадриду екипу Реала, у оквиру 10. кола Евролиге резултатом 87:83. Црвено-беле предводио Рочести са 18 поена, Милко Бјелица убацио 16, јунак победе Перо Антић који је убацио кључну тројку 7 секунди пре краја.

Кошаркаши Црвене звезде мтс победили су Реал у Мадриду 87:83 у последњој утакмици 10.кола Евролиге!!!

Најефикаснији играч на утакмици био је Тејлор Рочести са 18 поена и 7 асистенција, али је утакмицу преломио фантастични Перо Антић који је у последњим секундама последњег напада црвено-белих при резултату 83:84 убацио тројку и трасирао пут ка великој победи Црвене звезде мтс у Мадриду!

Црвено-бели су одлично отворили утакмицу и повели са 14:10, али се Реал ослоњен на одличног Дончића брзо вратио, и добио прву деоницу 24:19. До 15.минута Реал је водио, а онда је Црвена звезда заиграла фантастично. Напад су покренули Добрић и Бјелица са две тројке, наставио је Рочести са неколико бриљантних продора. и црвено-бели су на велики одмор отишли са +7.

У наставку виђена је такође велика борба, Црвена звезда мтс је наставила у истом ритму, повела је шампион АБА лиге и Србије 60:47 након тројке Антића, у 26.минуту, а на истеку 30.минуту поготком одличног Давидовца црвено-бели су стигли до 67:58.

Серија Реала на почетку последње деонице од 8-0 била је увод у драму, и врхунац који је виђен у последњих 100 секунди. Давидовац је из два „доласка“ на линију слободних бацања убацио 3 поена, али је при резултату 83:84 Перо Антић по ко зна који пут у својој богатој каријери преузео одговорност и погодио за три поена и велику победу Звезде у Мадриду!!!

КК Црвена звезда мтс:

Радичевић, Дангубић 6, Давидовац 7, Лазић 3, Антић 11+4ск, Добрић 10, Фелдин 10, Јанковић, Рочести 18+7ас, Лесор 6+5ск, Јовановић, Бјелица 16+6ск.

Тејлор Рочести:
Одлична утакмица за нас, јако смо тренирали и напорно током ове паузе која нам је добро дошла. Играли смо овај меч са пуно самопоуздања, погађали када је требало, Перо је убацио важну тројку. Моја игра и учинак нису важни, ово је велика тимска победа – рекао је одмах по завршетку утакмице Рочести на паркети „Визинк Арене“.

Црвено-вели након 10. кола деле од 12-16. позиције са екипама Арманија, Валенсије, ЕФЕС-а и Уникахе.

У наредном колу, Црвена звезда мтс дочекује наредног петка екипу Анадолу ЕФЕС-а у дворани „Александар Николић“.

Претходни текстМилојевић: Играчи орни и жељни игре
Следећи текстАлимпијевић: Ово нам је било потребно