Алимпијевић: Ово нам је било потребно

72

Изјаве тренера кола у Еврлолиги Душана Алимпијевића и најефикаснијег играча црвено-белих у великој победи у Мадриду над Реалом 87:83, Тејлора Рочестија.

Кошаркаши Црвее звезде мтс по први пут у богатој историји клуба враћају се из Мадрида након гостовања великом Реалу као победници!

Одмах по завршетку утакмице и највећег изненађења 10.кола, тренер црвено-белих Душан Алимпијевић који је експресно проглашен и тренером кола изјавио је да је све оно што је екипа припремала и спровела на терену.

Имали смо неколико дана да тренирамо напорно, и сада морамо да наставимо да растемо. Одмах, након ових 7 дана одмора и доброг тренинга видели смо напредак у неким стварима, на пример, били смо много агресивнији него раније, играли смо боље, много паметније у нападу, и због свега тога сам јако срећан. Реал је направио једну велику промену током утакмице, играли су са четири „мала“ и Луком Дончићем на „четворци“. То је био проблем за нас на почетку, али морали смо да имамо веру у свој шут. Наставили смо да играмо и добро у одбрани, колико је то било могуће – рекао је тренер црвено-белих по завршетку меча и додао:

Сјајан је осећај победити Реал Мадрид велики сјајан тим. Врло важна победа за нас, посебно што смо били у серији пораза од 5.кола. Кључ су увек мале ствари – тимски дух, тимска игра,…Играли смо врло паметно, посебно пицк анд ролл…Врло сам срећан…

Са друге стране, паузу и време за тренинг и даље уигравање као важан фактор навео је и Тејлор Рочести.

Сјајан је осећај након овакве победе. Заиста смо напроно тренирали претходних дана.Изгубили смо неколико утакмица у Евролиги и изашли смо заиста „гладни“ вечерас и са пуно самопуздања.

Одиграли смо одлично као тим и стигли до победе. Ово је заједничка победа. Перо је погодио велики и важан шут на крају као награда за цео тим. Борили смо се жестоко и ово је врло врло важна победа за нас – рекао је Рочести.

Црвено-бели неће имати пуно времена за славље и слагање утисака након овог подвига, јер већ у 6 часова полећу из Мадрида за Рим, а долазак у Београд предвиђен је за 11 часова.

Наредног петка кошаркаши Црвене звезде мтс дочекују Анадолу ЕФЕС у утакмици 11.кола у дворани „Александар Николић“.

Претходни текстЗвездин подвиг у Мадриду!!!
Следећи текстАкредитовање за Келн (медији)