Саопштење КК Црвена звезда мтс

332

КК Црвена звезда мтс обраћа се јавности након детаљне анализе утакмице 21. кола АБА лиге коју види као одличан повод да покрене бројна питања, на која као предводник регионалне и српске кошарке – више неће да ћути!

Разлог за обраћање јавности није било какав исход једне утакмице, ма како се она завршила, и посебно што не утиче на наше спортске амбиције и циљеве, већ оно што се на њој дешавало и што више не представља ни трунку спорта!

Играчи и малобројна делегација КК Црвена звезда мтс осећали су се и дочекани су у свом граду, у својој земљи, у дворани у којој тренирају и играју своје утакмице, као да су у ратној зони? И то је права срамота на коју не желимо да се оглушимо нити да је више приписујемо некаквој „атмосфери, жару борбе…“ или ко зна којим терминима. којима ће се самозвани идеолози служити објашњавајући нам да је „све то нормално” или да покушавамо да објаснимо пораз који за нас нема никакве последице. Баш зато постављамо питање и упозоравамо – „шта нас очекује у важнијим утакмицама од ове“?

Током недељне утакмице осим вербалних најпримитивнијих увреда, наш први тим готово ни један тајм аут није могао да одржи нормално, од кише пројектила којом су погађани тренер, играчи, тим менаџер, лекар…, а током утакмице је на терен пало више десетина упаљача, флаше, ковани новац… Никоме није пало на памет да макар покуша да заустави овај својеврсни линч? Овај „перформанс” смо већ гледали, али више нећемо, нити желимо да се спремамо за својеврсни реванш те врсте, када будемо организовали утакмицу као домаћини, јер онда то више није спорт!

Посебно поразно за кошарку у Србији и региону је да је један клуб и даље у једној ствари убедљиво први, а то су казне и инцидентне ситуације – осим часних изузетака, већина је на трибинама како би вређала противника, а не да би бодрила свој тим? Та лажна „квази опозиција“, која се пре и после утакмице захваљује председнику Владе Републике Србије на помоћи, а током утакмица прозива истог, треба и да каже да у свом спонзорском „пулу“ (који је све већи и махом га сачињавају државне фирме), сада има: Телеком Србије, Нафтну индустрију Србије и одскора и Аеродром „Никола Тесла“ Београд?

Са друге стране, слике играча Црвене звезде мтс који спавају по клупама аеродрома у Казању, Билбауу представљају својеврсну занимљивост за медије и забаву за јавност, али не отварају кључно питање „ ко је овде државни пројекат а ко није”? КК Црвена звезда мтс има једног државног спонзора – Телеком Србије, сви остали немају никакве везе са буџетом Републике Србије.

Да ли представник Србије у Евролиги КК Црвена звезда мтс треба да ћути на ово лицемерје и прихватање тезе „ да 100 пута поновљена лаж, постаје истина”? или ће се јавност само изненадити када чује да је КК Црвена звезда мтс у опасности да не заврши сезону у Евролиги, иако има шансе да направи сензационалан резултат и пласира се међу најбољих осам клубова Европе.

Својеврсна „идеологија“ у коме се вређају сви, сада и тренер нашег клуба који никада ни једним гестом није провоцирао ни једног спортског ривала, репрезентативци ове земље који играју за Црвену звезду, установљена је још пре десетак година и захватила је српску кошарку, па и кошарку у региону као најтежа болест, али је постала „модел понашања“? Творац те идеологије, коме желимо добро здравље и поред успеха КК Црвене звезде мтс, је сада далеко одавде и безуспешно покушава да успостави везу са Београдом.

Сигурни смо да новоизабрани председник КСС-а има велико искуство са догађајима у нашој и регионалној кошарци од 2000. године до данас. Подсећамо га да је приликом „избора” најавио да му је први и основни циљ „нормализација односа између највећих клубова у Србији”. Ето му прилике да то и покаже већ наредне недеље у Нишу, где ће бити на великом испиту!

КК Црвена звезда мтс као клуб за који навијају милиони људи у овој земљи, га овом приликом упозорава да ће у случају било какве „репризе“ овог „недељног перформанса“ и било каквих немилих сцена, вређања, бацања предмета у терен и сличних „случајних излива навијачких страсти“ довести у питање одигравање сваке утакмице у дворани „Чаир“ јер не жели у својој земљи да размишља о безбедности својих чланова играча, тренера…!

КК Црвена звезда мтс такође пита директора АБА лиге Крешимира Новосела, спортског директора Жарка Чабаркапу, председнка судијске комисије Бранка Јовановића и комесара лиге лзток Ремса по ком основу се на врло интересантан начин делегирају судије за мечеве високог ризика у тој лиги? И како то да екипа Црвене звезде мтс у досадашњем току Евролиге за 21.коло има збирно мање техничких грешака, него за једну утакмицу АБА лиге? Такође, поставља се питање да ли су циљеви једне утакмице лепи потези или неспортски прекршаји? Милионски аудиторијум могао је да се увери какавје критеријум дељења правде био на утакмици која се одиграла у скоро потпуно нерегуларним условима.

Ко утиче на „судачки одјел“ и да ли заправо њим руководи директор лиге, који то не би смео да ради? Такође, и ко је то „оборио” правилник о казнама, у коме сви клубови морају да плаћају своје казне у року од 21 дан, али је некоме дозвољено да то уради после 3 месеца и то пред недељну утакмицу, само зато да не би дошло до скандала јер по пропозицијама, недељна утакмица није ни требало да се игра?

КК Црвена звезда мтс такође пажљиво прати и резултате у регионалној АБА лиги (чији је представник и то на изванредан начин у Евролиги) а који су све „интересантнији”? Објашњења зашто су „интересантни“ остављамо директору и спортском директору да појасне јавности.

Зато сви поменути у овом саопштењу, исто треба да посматрају као својеврсно упозорење да један велики клуб какав је Црвена звезда мтс неће више немо посматрати било какве врсте нерегуларности , разне сплетке, и посебно створену атмосферу лицемерја у којој нас неки са три и више државних спонзора називају „државним пројектом“.

На потезу су челници АБА лиге. За све што може да се догоди у наредном периоду последице неће сносити КК Црвена звезда мтс.

КК Црвена звезда мтс

Претходни текстБоаћи: Хвала саиграчима
Следећи текстТермини припремних утакмица