Пораз уморне Звезде у дербију

53

Кошаркаши Црвене звезда мтс поражени су по први пут ове сезоне у АБА лиги, пошто су у 21.колу регионалног такмичења номинално као гости поражени од Партизана НИС резултатом 81:86 (17:21,29:25,26:9:19)

Уморну и повредама ровиту екипу црвено-белих предводио је капитен ЛУка Митровић са 14 поена и 11 скокова,Бјелица га је пратио са 11, док је двоцифрен био још Џенкинс са 10, док је његов сународник Вилијем Хечер убацио 20 поена за екипу Партизана НИС.

Утакмицу у дворани „Александар Николић“ пратило је 6500 гледалаца, а у дворани је било и око 200 присталица црвено-белих.

Меч су обележиле бројне техничке грешке на обе стране, а из игре су раније морали Лазић, Митровић и Симоновић у редовима актуелног шампиона регионалне лиге.

Партизан је водио у већем делу сусрета, током првог полувремена са 7 поена предности, али су црвено-бели брзо надокнадили тај минус, па се на велики одмор отишло са нерешеним резултатом. Током треће четвртине Звезда је успела да текне благу предност од 5 поена, али је домаћин серијом на почетку последње деонице дошао до предности… Ипак резултатска клацкалица виђена је до самог финиша, а један од кључних тренутак била је техничка и капитену Митровићу, а након тројке Хечера, Партизан НИС је дошао до максималне предности од 86:78 и ту предност је сачувао до краја утакмице.

Екипа Црвене звезде у среду путује у Москву на меч 22. кола Евролиге против ЦСКА, а у наредној рунди АБА лиге, црвено-бели у недељу дочекују Цибону. Само два дана касније због обавеза у Евролиги, а пре Купа Радивоја Кораћа, играју против екипе „Карпоша“ у Скопљу.

Претходни текстМилијаш и Канга тренирали
Следећи текстЦрвено-белима 17 медаља, Салашки нова рекордерка!