Победа Звезде над Чукаричким

60

Фудбалери Црвене звезде забележили су нову првенствену победу, поново одигравши ефикасну утакмицу.

Претходних сезона љубитељи фудбала у Србији навикли су да дуели Црвене звезде и Чукаричког играју дерби мечеве и да оба тима заузимају место у врху табеле. Овога пута то није био случај јер тим са Бановог брда у новој сезони резултатски посрће. Међутим, без обзира на поредак тим Гордана Петрића састављен је од великог броја добрих и искусних фудбалера. Додатну тежину сусрету када су црвено-бели у питању давала је и чињеница да је велики број играча учествовао у репрезентативним акцијама и да десетак дана нису тренирали под командом Миодрага Божовића. У саставу домаћина није било много промена изузев, евентуално, појављивања Моучеа у стартној постави.

Утакмицу градских ривала обележила су два различита полувремена. Прво, у коме није било много тога занимљивог да се види и друго које је обиловало шансама, узбуђењима и головима.

У првих 45 минута Црвена звезда је имала знатно више од игре, контролисала средину терена, али је недостајало правих прилика. Најбоља ситуација пред голом гостију забележена је на истеку пола часа игре када се након корнера Доналд нашао у одличној позицији у петерцу Чукаричког, али његов покушај главом није утицао на промену резултата. Тренер Петрић је одлучио да целу своју екипу изузев бившег нападача нашег клуба, Александра Јевтића повуче на своју половину и да до гола Манојловића покушава да дође брзом трансформацијом по крилу. Његову намеру прозрео је Божовић, па услед тога и није виђено много узбуђења.

У других 45 минута потпуно друга прича. Већ после три минута у ситуацији један на један са голманом Петрићем нашао се Руиз, али није успео да реализује одличну шансу. Први од четири гола колико их је вечерас виђено на највећем српском спортском објекту, пао је у 58. минуту. Канга је повукао контру, несебично желео да асистира, међутим његов пас пресекао је Пјасентин и на његову жалост, спровео лопту у своју мрежу.

Након тога, приморани резултатским дефицитом, отворили су се и играчи Чукаричког. Кренули су у све већем броју ка голи Филипа Манојловића, што је Моучеу, Руизу и Канги остављало много простора. Готово је невероватно да црвено-бели нису успели да постигну други гол у тим моментима. Поново је Руиз пропустио стопостотну прилику да се упише у стрелце, као и Канга који је са свега неколико метара успео да не погоди гол. Како то обично бива, уследила је казна. Увукла се и нервоза међу тим из Љутице Богдана коју је условио велики број промашаја.

Изједначење је уследило у 83. минуту а стрелац је поново био Пјасентин. Снажни Бразилац опалио је као из топа са више од 25 метара и матирао младог Манојловића. Шеф струке Црвене звезде Миодраг Божовић реаговао је одмах увођењем Хуга. Изборили су црвено-бели корнер, и практично док су се „брђани“ још увек радовали поравнању резултата, Сикимић је постигао погодак и вратио предност свом тиму. Искусни нападач најбоље се снашао пред голом Петрића и закуцао лопту у мрежу.

Већ тада је, играо се 85. минут, било јасно да гости немају снаге за нови удар и да ће бодови остати на стадиону „Рајко Митић“. Тачку на занимљиву фудбалску представу ставио је Хуго Виеира. Одлични Анђелковић на овом мечу избацио је два чувара из игре, центрирао на прву стативу, где се нашао Португалац и у свом маниру затресао мрежу Чукаричког по трећи пут. Погодак који ће сигурно много значити најбољем стрелцу Црвене звезде, с обзиром на то да је на неким претходним утакмицама улазио у прилике, али се није уписивао у стрелце.

Сусрети пре и после репрезентативне паузе умеју да буду тешки, што се показало и данас. Тријумф ће омогућити црвено-белима да се и даље задрже на челу табеле и да у миру припремају утакмицу наредног кола против Спартака у Суботици.

Црвена звезда – Чукарички 3:1 (0:0)
Стадион: „Рајко Митић“. Гледалаца: 5.200. Судија: Ненад Ђокић (Ужице). Стрелци: Пјасентин (ауто-гол) у 57′, Сикимић у 85′ и Виеира у 93′ за Црвену звезду, а Пјасентин у 83′ за Чаукарички.
Црвена звезда: Манојловић, Петковић, Луковић, Ле Талек, Анђелковић, Доналд, Полетановић, Канга, Руиз, Моуче, Сикимић.
Резерве: Супић, Цветковић, Рендулић, Ан. Луковић, Плавшић, Срнић, Виеира.
Чукарички: Петрић, Живковић, Булатовић, Пјасентин, Лагатор, Машовић, Обенг, Срнић, Доцић, Кајевић, Јевтић.
Резерве: Пајовић, Томић, Ђурић, Ожеговић, Матић, Машовић, Фофана.

Претходни текстШампион Србије стартовао тријумфом
Следећи текстПораз Црвене звезде на почетку првенства