Шампион Србије стартовао тријумфом

62

Одбојкаши Црвене звезде забележили су победу од 3:0 на гостовању Нишу у 1. колу Суперлиге Србије.

Црвено-бели су одлично почели дуел са Нишлијама. Повели су са 5:10, а врло брзо су стечену предност повећали на 7:16. Домаћин је успео да смањи заостатак на 16:21, али је вођство наших одбојкаша било недостижно. Звезда је повела 18:25.

Ниш је заиграо много боље у наставку сусрета. Екипе су се смењивале у вођству. До краја сета ниједан тим није успевао да се резултатски одвоји од противника, а Ниш је први дошао до сет лопте и прилике за изједначење. Међутим, Гмитровић им то није дозволио. Прво је поентирао, а потом је блоком Звезди донео прву сет лопту. Одличним сервисом Мунћан је ставио тачку на овај сет и црвено-бели су удвостручили вођство – 24:26.

Чинило се да ће изабраници Драгана Кобиљског лако изаћи на крај са домаћином. Повели су црвено-бели са 5:8, али је Ниш успео да преокрене резултат у своју корист 10:9. Кобиљски је направио измену на позицији техничара, уместо Вељовића у игру је ушао Петровић. Звезда је ухватила прикључак, екипе су се смењивале у вођству, а Звезда не успева да искористи прву меч лопту. Блоком Мутапчије домаћи стижу до прилике да смање резултат у сетовима, али Стојсављевић доноси ново изједначење. Црвено-бели долазе до друге меч лопте, али ни њу нису успели да искористе. Нови блок домаћина им је донео нову сет лопту, коју не користе, а онда са два сјајна сервиса Стојсављевића Црвена звезда долази до победе – 27:29.

Најефикаснији у тиму Црвене звезде био је Душан Стојсављевић са 21 поеном, док је Александар Гмитровић уписао 15 поена.

У 2. колу Суперлиге Србије Црвена звезда ће угостити Спартак из Љига.

НИШ – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 0:3 (18:25, 24:26, 27:29)
Ниш – Дворана: СЦ Чаир. Судије: Мирко Јанковић и Саво Ковачевић.
НИШ: Лукић, Пејчић 3, Павловић 7, Мутапчија 11, Брчић, Стојковић 8, Костадиновић (либеро), Пржић 19, Мијалковић 5. Нису играли: Ракић, Јовић и Илић. Тренер: Драган Светозаревић.
ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Јевтић (либеро), Самарџић 4, Петровић, Гмитровић 15, Машуловић 3, Милутиновић, Нејић, Стојсављевић 21, Мунћан 7, Вељовић 3. Нису играли: Шкрбић и Благојевић. Тренер: Драган Кобиљски.

Претходни текстЦрвено-бели отпутовали у Ново Место
Следећи текстПобеда Звезде над Чукаричким