Пораз Црвене звезде на почетку првенства

67

У првом колу Суперлиге Србије одбојкашице Црвене звезде су изгубиле од актуелних шампионки, Визуре са 0:3, по сетовима 17:25, 19:25, 21:25.

Након губитка првог трофеја у новој сезони, Визура је против наше екипе показала зашто је била најбоља у претходној сезони. Повеле су гошће са 4:8, али црвено-беле брзо успевају да ухвате прикључак (8:9). Уследиле су серије поена, час на једној, час на другој страни. После изједначења 13:13, „ајкулице“ су освојиле 7 поена у низу и било је јасно да ће наше девојке после првог сета бити у заостатку. Визура је повела са 17:25.

Звезда је била нешто боља на почетку другог сета, али је доста и грешила у нападу, па је Визура и даље претила. Гошће су серијом од 6:1 преокренуле резултат у своју корист (9:13). Црвено-беле преко Бојане Миленковић и Николине Лукић успевају да стигну вођство ривала, али новом серијом Визура долази до 15:21. Мирјана Мусулин је покушала изменом на месту техничара (Ђорђевић уместо Ђурић), али та промена није донела резултата и Звезда је заостајала два сета – 19:25.

Наше одбојкашице су највећи отпор шампионкама пружиле у трећем периоду игре. Повеле су црвено-беле са 8:5, када је тренер гошћи затражио тајм аут, након чега је Визура изједначила. Звезда је имала минимално вођство све до 16:16, а онда је уследила резултатска „клацкалица“. Визура прва успева да се одвоји, прво стиче два, а потом и три поена вишка. Гошће долазе до три меч лопте, прву користе и односе бодове са Бањице – 21:25.

У тиму Црвене звезде се истакла Вања Букилић са 13 поена, док је Николина Лукић додала 10 поена. По 8 поена освојиле су Бојана Миленковић и Катарина Чанак.

У 2. колу Суперлиге Србије Црвена звезда гостује Динаму у Панчеву.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – ВИЗУРА 0:3 (17:25, 19:25, 21:25)
Београд – Дворана: УСЦ Вождовац. Судије: Дејан Рогић и Станислава Симић.
ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Чанак 8, Ђурић 2, Вукомановић (либеро), Јејић, Радмиловић 1, Ђорђевић, Миленковић 8, Букилић 13, Лукић 10. Нису играле: Јакшић, Стијепић и Ашоња. Тренер: Мирјана Мусулин.
ВИЗУРА: Ерић 1, Ашковић 10, Лозо 11, Коцић 9, Лазовић 10, Алексић 14, Пушић (либеро), Веселиновић 2, Ћировић, Мићуновић (либеро). Нису играле: Гајевић и Златковић. Тренер: Драгутин Балтић.

Претходни текстПобеда Звезде над Чукаричким
Следећи текстВиеира: Победа важнија од гола