Звезда доминантно отворила финале!

60

Кошаркаши Црвене звезде Телеком на најбољи начин су отворили финалну серију Супер лиге Србије против екипе Партизан НИС-а убедљивим тријумфом у дворани „Александар Николић“ резултатом 84:53( 21:15, 21:12, 22:12, 20:14). Наредни сусрет игра се у недељу од 21 сат када ће домаћин бити Партизан

Финална серија Супер лиге Србије донела је „вечити дерби“ у српску престоницу у коме су кошаркаши Црвене звезде Телеком забележили победу у првом сусрету резултатом 84:53( 21:15, 21:12, 22:12, 20:14). Пред више од 5000 гледалаца, најефикаснији у победничком тиму били су Милер са 24 поена и Јовић са 15 поена. У екипи Александра Џикића, најбољи је био Вилијамс са 10 поена.

Стартна петорка: Јовић, Кинзи, Цирбес, Дангубић, Митровић.

Химну пред почетак финалне серије отпевала је у својој режији Катарина Димитријевић, једна од талентованијих младих соло певачица.

У ватреној атмосфери дворане „Александар Николић“ уводни део меча за нијансу је припао црвено-белима који су имали минималну предност 10:9. У раној фази меча нападачке конце преузео је Мицић и са пар добрих решења вратио предност свом тиму. Дефанзивном петорком тренер Радоњић прави одличан потез и након украдене лопте Лазића и аллеy-ооп-а Милера, домаћин је серијом стекао 21:15 на крају прве деонице.

У добром ритму био је Квинси Милер постигавши 9 поена у првој деоници, али је у наставку изостао нападачки сегмент па је тренер Радоњић затражио минут одмора након само 3 поена за 5 минута игре. Деловало је да је Партизан ухватио прикључак, али је рафалну паљбу наставио Американац и са две брзе тројке вратио плус 8 свом тиму. Прво полувремене у потпуности је припало кошаркашима Звезде који су на одмор отишли са 42:27. Невероватни Милер убацио је 20 поена.

Наставио је српски шампион са добром игром у трећем периоду ношен диригнетом Јовићем који је са неколико атрактивних потеза држао високу предност свог тима. Ротирао је Александар Џикић, тражио праву петорку којојм би парирао црвено-белима, али су домаћини ношени сјајном подршком са трибина просто преузели све конце игре и пред последњу деоницу повећали предност 64:39.

Изванредну утакмицу одиграли су изабраници Дејана Радоњића, доминирали су у свим сегментима игре, поготово дефанзивном дозволивши гостима да постигну 53 поена за читав меч. Коначних 84:53 поставио је Владимир Штимац и започео велико славље црвено-белих фанова. Серија се наставља за два дана када ће актуелни шампион тражити победу на гостујућем терену.

КК Црвена звезда Телеком: Кинзи 2, Ребић, Дангубић, Митровић 8, Лазић 3, Мицић 9+4ас, Симоновић 11, Гудурић 1, Јовић 15, Милер 24+6ск, Цирбес 6, Штимац 5.

Други сусрет финалне серије кошаркаши Црвене звезде Телеком играју у недељу од 21 сат, а домаћин ће бити Партизан НИС. Подсетимо још једном, финале се игра на три добијена меча.

Претходни текстЗвезда добила три појачања!
Следећи текстХвала навијачима и полицији