Звезда срушила ПАО и дошла на корак од ТОП 8

78

Кошаркаши Црвене звезде Телеком у фантастицној атмосфери „Комбанк Арене“ успела је да савлада грчки Панатинаикос резултатом 69:67 (10:18, 18:13, 25:11, 16:25) и шестим тријумфом повећала шансе за пролаз међу осам најбољих европских тимова

Десето коло Топ 16 фазе најелитнијег европског такмичења било је резервисано за спектакл у „Арени“ у којој су изабраници Дејана Радоњића били бољи од Панатинаикоса резултатом 69:67 (10:18, 18:13, 25:11, 16:25). Пред више од 18000 гледалаца у „Комбанк Арени“, најбољи у редовима црвено-белих били су Кинзи са 19 и Милер са 16 поена. У тиму српског селектора Александра Ðорђевића, најефикаснији био је Вилијамс са 17 поена.

Након минута ћутања у част преминулом легендарном српском глумцу и великом навијачу Црвене звезде, Драгану Николићу, на паркет су изашли Милер, Цирбес, Кинзи, Дангубић и Јовић.

У ватреној атмосфери Комбанк Арене, уводни део меча протекао је према очекивањима уз велики број прекида и мали број поена, па је резултат пре ТВ тајмаута био 6:6. Бољи наставак гостију донео је прву осетљиву предност, 16:7, на два минута пре краја деонице. Доста нервозна прва четвртина црвено-белих коју је грчки тим искористио и на крају водио 18:10.

Побољшали су дефанзивну игру кошаркаши Звезде, али изузев пар решења Гудурића, недостала је кретивност у нападу, што је омогуцило гостима да у 16. минуту меча имају плус 7, 25:18. Реаговао је минутом одмора Дејан Радоњић после кога су домаћини заиграли доста боље и серијом 9:4 коју је тројком повео Таренс Кинзи, црвено-бели пришли на посед заостатка на крају првог полувремена 28:31. Најефикаснији био је Кинзи са 7 поена.

Феноменално отварање треће деонице црвено-белих који су за мање од три минута серијом 6:0 после дужег времена дошли до предности. Као у трансу играо је Таренс Кинзи и својим 11. поеном одвео свој тим на плус 8, 43:35, за нови тајмаут тренера Ðорђевића. По ко зна који пут ове сезоне, сјајном атмосфером публика је носила своје пулене, а кошаркаши Звезде су на прави начин одговорили и пред последњи период повећали предност 53:42. После контакта са противничким играчем, најбољи појединац Звезде, Кинзи, напустио је паркет због повреде.

Покушао је тренер Радоњић да тајмаутом прекине стартну серију гостију, али је грчки тим наставио са добром игром и убрзо дошао до изједначења 55:55. Црну серију Звезде прекинуо је Милер, а повратник на паркет, Кинзи, повећао предност 59:55, четири минута пре краја. Стрпљиво је српски шампион играо у завршници меча, успео да затвори рекет у битним тренуцима и уз маестралну партију Кинзија водио 63:57, минут пре краја. Успели су гости да учине завршницу узбудљивом, али су на крају црвено-бели заслужено одбранили своју „Арену“ и шестим тријумфом у Топ 16 фази резултатом 69:67, дошли надомак проласка међу осам најбољих тимова у Европи.

КК Црвена звезда Телеком:  Кинзи 19(24 индекс), Ребић, Дангубић 9, Лазић 2, Мицић 6, Тејић, Симоновић 2, Гудурић 2, Јовић 4+6ас, Милер 16(27 индекс), Цирбес 6, Штимац 3.

Кошаркаши Црвене звезде Телеком у уторак започињу плеј-оф регионалног такмичења које се игра на две добијене победе, а први меч се игра у дворани „Александар Николић“ са поцетком у 18:45 часова.

Претходни текстПораз црвено-белих на почетку финалне серије
Следећи текстРадоњић: Мора да проговори Пионир у уторак!