Пораз црвено-белих на почетку финалне серије

58

Хокејаши Црвене звезде поражени су у првом мечу финалне серије плеј-офа против Партизана резултатом 4:5 (0:2, 3:0, 1:3).

Гости су боље ушли у меч и врло брзо су стекли два гола предности са играчем више преко Игора Зубова у трећем и Павла Огризовића у шестом минуту. Звезда је потом заиграла много боље. Ипак, резултат се до краја прве трећине више није мењао.

Звезда је смањила резултат у 24. минуту када је капитен Црвене звезде Павел Поправка са леве стране шутирао силовито и постигао ефектан погодак за 1:2. Изједначење је стигло у 36. минуту поготком словеначког интернационалца Давида Сефича који је фантастично финтирао два играча Партизана и затресао мрежу. Потпуни преокрет донео је Дмитриј Маркелов на крају друге трећине.

Двоструки шок за црвено-беле уследио је у 46. минуту. Најпре је Ненад Раковић у гужви из веома сумњиве ситуације успео да изједначи резултат, а само 24 секунде након тога Филиповић је из близине савладао голмана црвено-белих и донео гостима вођство од 3:4. Ново изједначење донео је Лукаш Клима у 55. минуту. Међутим, одлучујући тренутак десио се на почетку 58. минута, када гости успевају још једном да поставе коначних 4:5 поготком Јанковића.

Партизан води у финалној серији плеј-офа са 0:1, а наредни меч се игра у уторак 15. марта од 17,30 часова у Леденој дворани СЦ Ташмајдан. Шампион Србије ће постати екипа која прва дође до три тријумфа у финалној серији.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – ПАРТИЗАН  4:5 (0:2, 3:0, 1:3)
Ледена дворана СЦ Ташмајдан. Судије: Борут Лешњак и Ведран Крчелић. Линијске судије: Немања Николић и Иван Недељковић. Стрелци: 0:1 Зубов, 0:2 Огризовић, 1:2 Поправка, 2:2 Сефич, 3:2 Маркелов, 3:3 Раковић, 3:4 Филиповић, 4:4 Клима, 4:5 Јанковић.
ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Хричина, Ранковић, Анић, Црногорац, Николић, У. Новаковић, Пајевић, Сабадош, Живић, Бјелогрлић, Игњатовић, Керезовић, Клима, Маркелов, П. Новаковић, Поправка, Сефич, Вукићевић, Цвик, Ђаковић.
ПАРТИЗАН: М. Луковић, Трифонов, Бркушанин, Габрић, Јанковић, Комазец, Кривов, А. Луковић, Павловић, Ристић, Стоиљковић, Зубов, Чуковић, Филиповић, Миловановић, Митић, Л. Новаковић, Огризовић, Раковић, Терзић, Власов, Жуков.

Претходни текстБожовић: Одлагање је исправна одлука
Следећи текстЗвезда срушила ПАО и дошла на корак од ТОП 8