Симоновић: „Заслужена победа гостију“

38

Кошаркаши Црвене звезде Телеком доживели су неочекиван пораз од Игокее 81:87, након тешке утакмице у Минхену, али су Марко Симоновић и тренер Дејан Радоњић истакли, не тражећи оправдање, да је тријумф гостију потпуно заслужен:

Марко Симоновић:
„Честиткам Игокеи на заслуженој победи. Ми смо само добро отворили утакмицу, прво полувреме смо играли добро, доста шутева смо погодили. Касније смо ми мало стали, они су само наставили да играју и заслужено победили. Убацили су неке јако тешке шутеве, али то није оправдање. Мислим да је највећи узрок пораза само скраћена ротација и умор. Стварно је стигао умор, екипа је јако млада и нема искуства да носи то, толико расти из утакмице у утакмицу, као што сте видели, било је пет играча на спољним позицијама, и то су двојица, тројица младих, али ништа, идемо даље да радимо, слушамо, следећа утакмица је Стразбур, идемо даље…“

Дејан Радоњић:
„Честитке Игокеи на потпуно заслуженој победи и освајању бодова. Ми смо кренули у меч резулатски доста добро са добрим самопоуздањем, што је било плод дуела против Бајерна. Нападачки чак и превише добро. Држали смо тај нападачки квалитет до полувремена, с тим да је један одличан проценат шута и квалитет игре у нападу дао малу предност на полувремену. Очекивали смо да ће то да буде и другачије, да ће да нас стане тај шут и да будемо толико расположени што се и десило. Поправили смо одбрану, међутим у четвртој четвртини Игокеа  је била одлична нападачки, ми смо пали у одбрани. Можда смо могли у неким тренуцима да доносимо боље одлуке, али генерално мислим да је екипа Игокее одиграла врло прецизно кад је било потребно, а да смо ми читаво друго полувреме покушавали смо да ухватимо ритам, да неку предност коју смо имали у једном тренутку оџавамо, али није се наставио тај напад, одбрана није имала довољно континуитет да би успели да дођемо до бодова“, рекао је тренер црвено-белих.

Наредни меч у регионалном такмичењу кошаркаши Црене звезде Телеком играју у понедељак 23.новембра у Никшићу, против Сутјеске.

Претходни текстИгокеа изненадила црвено-беле у “Пиониру”
Следећи текстБрејк црвено-белих у Пожаревцу