Брејк црвено-белих у Пожаревцу

65

Рукометаши Црвене звезде славили су на једном од најтежих гостовања ове сезоне. Црвено-бели су стигли до победе у Пожаревцу резултатом 29:28 у неизвесном финишу и тако остали на челу табеле. Домаћи нису искористили седмерац девет секунди пре краја, тако да је екипа Ненада Перуничића успела да исправи кикс из прошлог кола.

Утакмица је била врло занимљива, а Звезда је константно водила од 22. до 54. минута, када су Пожаревљани успели да изједначе, иако су у једном тренутку били у заостатку од седам голова.

Екипе су се смењивале у вођству током првих 15 минута, када је много пута резултат био изједначен. Пилиповић са једне, и Драгутиновић са друге стране, били су запажени у нападу, да би београдски тим головима Радосављевића и Бабића успео да се одвоји на два разлике (11:9) у 17. минуту. Била је то прва предност једне екипе већа од једног гола. Пожаревац је убрзо изједначио преко Алчаковића и Збиљића, а затим је Црвена звезда серијом од 3:0 успела да поведе са 15:12 у 24. минуту. Предност од три гола одржана је захваљујући Дејану Бабићу, који је у финишу првог полувремена два пута погодио мрежу за 17:14.

У наставку је виђена Звездина рапсодија, па је серијом од 5:0 гостујући састав отишао на 22:15 у 38. минуту са по два поготка Мандића и Бабића. Опијени великом залихом, црвено-бели су се мало опустили, што је упорна екипа Пожаревца одмах казнила серијом од 4:0 и смањила на три гола заостатка.

Ефикасни трио Београђана Мандић-Драгутиновић-Бабић, одржавао је разлику од два до три гола све до финиша, када Ђорђе Тодоровић постиже гол, а затим капитен Пожаревца и некадашњи члан Звезде, Марко Чаваљуга доноси изједначење (27:27) у 54. минуту. Момци са Маракане су се ипак боље снашли у финишу и головима Драгутиновића и Гачевића стигли до 29:27 у 59. минуту. Пилиповић је смањио на 28:29, а затим је и срећа послужила Звезду, јер Пожаревљани нису реализовали седмерац девет секунди пре краја утакмице.

Најефикаснији у победничкој екипи били су Александар Драгутиновић и Дејан Бабић са по осам погодака, док је Ненад Мандић седам пута затресао мрежу. Капитен Дарко Тодоровић је одлично организовао игру, иако се није уписао у стрелце. На терен су се вратила и браћа близанци, Станко и Слободан Димитрић, после паузе од годину дана због тешких повреда. У редовима Пожаревца девет голова је постигао Александар Пилиповић, Марко Чаваљуга седам, а Ђорђе Тодоровић шест.

Пожаревац – Црвена звезда 28:29 (14:17)

Дворана: СЦ Пожаревац. Гледалаца: 721. Судије: Стојковић (Ниш) и Николић (Лесковац). Седмерци: Пожаревац 7 (6), Црвена звезда 4 (3). Искључења: Пожаревац 12, Црвена звезда 12 минута.

Пожаревац: Ђорђевић, Пилиповић 9 (1), Збиљић 1, Алчаковић 4, Сабелник, Вељковић, Лончарски, Стевановић 1, Чаваљуга 7 (5), Марић, Минић, Кнежевић, Ђ. Тодоровић 6, П. Тодоровић, Здравковић, Миљојковић.

Црвена звезда: Бојичић, Радосављевић 2, Драгутиновић 8 (3), Дамњановић 1, Гачевић 3, Станко Димитрић, Антељ, Драшкић, Станковић, Златановић, Д. Тодоровић, Мандић 7, Бабић 8, Слободан Димитрић, Леовац, Милутиновић.

Након осмог кола Црвена звезда држи прво место са 13 бодова и бољом гол разликом од Слоге. У следећој рунди такмичења црвено-бели дочекују екипу Југовића, али пре тога играју утакмицу четвртфинала Купа Србије у групи Центар, јер у среду од 18 часова дочекују Обилић.

Претходни текстСимоновић: „Заслужена победа гостију“
Следећи текстЗвездине ватерполисткиње одбраниле Куп Србије