Игокеа изненадила црвено-беле у “Пиониру”

58

После велике победе против Бајерна, екипа Дејана Радоњића није успела да веже трећу победу заредом па су у оквиру 10. кола АБА лиге Ј.т.д пред својим навијачима поражени од Игокее 81:87( 27:18, 21:23, 15:17, 18:29). Меч у хали „Пионир” пратило је 3200 гледалаца.

Кошаркаши Црвене звезде Телеком доживели су трећи пораз ове сезоне у регионалном такмичењу, пошто су изгубили од Игокее у Београду 81:87.

Утакмици су присуствовале црвено-беле кошаркашице предвођене Наташом Ковачевић. Двојица бивших Звездиних играча, Вук Радивојевић и Иван Раденовић  по уласку на паркет добили су велики аплауз домаће публике. Најефикаснији у пораженом тиму био је Симоновић са 17 поена , а Јовић и Гудурић су додали по 12. Управо поменути Радивојевић био је најефикаснији на мечу са 18 постигнутих поена.

Трећи по реду капитен у овој сезони Стефан Јовић изашао је на паркет заједно са Томпсоном, Цирбесом, Гудурићем и Тејићем. Минутом ћутања сви присутни у хали „Пионир” одали су почаст жртвама терористичког напада у Паризу.

Сјано су избраници Дејана Радоњића отворили меч и после 8:0 у првом минуту меча били су довољан разлог за рани тајмаут Жељка Лукајића.

Атрактивно закуцавање Јовића доноси Звезди двоцифрену предност 13:2 већ у четвртом минуту меча. Сјајно су изгледали на паркету кошаркаши актуелног шампиона Србије и након 10 минута игре имали предност 27:18.

Серију гостујућих кошаркаша 7:2 у првих пет минута наставка прекидају Симоновић и Јовић са две тројке и враћају предност на плус 7, 35:28. Ћапин тројком прекида серију домаћина, а тренер Радоњић тражи свој први минут одмора. Одлично шутерско вече из Минхена пренео је Марко Симоновић на домаћи паркет и на полувремену постигао 17 поена (5 од 7 за три поена), за вођство свог тима 48:41.

Поприлично тих наставак меча, играло се кош за кошем, а онда је „Пионир” експлодирао након монструозног закуцавања Квинсија Милера. Црвено-бели су држали двоцифрену предност до последња два минута друге деонице, али је Игокеа мини серијом успела да смањи на минус 5, 63:58, пред последњу четвртину.

Гости су много боље почели последњу деоницу, након четири везана поена кошаркаша Игокее, нови тајмаут затражио је Дејан Радоњић. Ни то није много помогло, па је Игокеа после тројке Ћапина, дошла до прве предности на мечу. На тројку Пешаковића одговара прво Јовић истом мером, а онда и Милер после сјајне блокада погађа за три поена и нерешен резултат 72:72, 4 минута пре краја. Ипак, са две везане тројке Вука Радивојевића, гостујући тим створио је недостижних осам поена предности и однео бодове из Београда.

КК Црвена звезда Телеком: Ребић 8 , Томпсон 9, Симанић, Тејић 2, Симоновић 17 , Настић, Гудурић 12, Јовић  12(6ас) , Милер 9 (10ск), Цирбес 8 , Штимац 4.

Наредну епизоду у Евролиги кошаркаши Црвене звезде Телеком имају у четвртак од 20:45 против Стразбура у Француској.

Претходни текстНаташа „твитовала“ са навијачима
Следећи текстСимоновић: „Заслужена победа гостију“