Штимац: Овај позив се никада не одбија

35

Нови центар Црвене звезде Владимир Штимац обавио је у четвртак медицинске тестове у ординацији спортске медицине Вита Максима, и са екипом отпутовао у Москву где ће црвено-бели у петак играти меч 3.кола Евролиге против руског Химкија.

Владимир је потписао уговор са клубом до краја сезоне, а са колико мотива се враћа у своју другу кућу, говори и податак да је и поред напорног пута из Мадрида, са београдског аеродрома дошао на тестове, задужио опрему и одмах отпутовао са екипом за Москву:

„Ово је моја кућа, и то никада нисам крио. Када је стигао позив моје Црвене звезде, било је само питање како ћу завршити сарадњу са Естудијантесом. Циљ ми је био да се све што пре заврши, и да се што пре прикључим екипи. Сада сам ту и то је најважније, ту сам да се што пре уклопим и помогнем тиму“.

Владимир Штимац је већ играо за црвено-беле, и добро зна да носити дрес Црвене звезде није лако:

„Али је и велико задовољство! Ту сам да помогнем и да радим све што се од мене тражи да би тим био бољи. Идемо утакмицу по утакмицу, тренинг по тренинг, сада ми је циљ да се што пре уклопим у екипу и систем тренера Радоњића. Спреман сам, играо сам и на почетку шпанске лиге, и са те стране нема проблема“.

Владимир је у Шпанији, као и у свим лигама у којима је играо током богате каријере, помно пратио шта се дешава са црвено-белима:

„Пратио сам наравно утакмице и ове сезоне, имамо пуно проблема са повредама играча, али очекујем да полако све дође на своје место, биће све то како треба, Звезда је увек Звезда!“ рекао је Владимир Штимац који је у четвртак преподне и званично задужио црвено-белу опрему по други пут у каријери.

Претходни текстПреминуо Ранко Жеравица
Следећи текстКобиљски: Очекујем одговарајућу реакцију екипе