Кобиљски: Очекујем одговарајућу реакцију екипе

55

Након два пораза на почетку сезоне одбојкаше Црвене звезде очекује још једна тешка утакмица. У 2. колу Винер Штетише Супер лиге наши одбојкаши ће по први пут у новој сезони играти пред својим навијачима и то против Војводине НС семе.

Београдски и новосадски црвено-бели већ су се састали ове сезоне у Новом Саду у утакмици Супер Купа Србије која је припала Војводини, која је славила резултатом 3:1, по сетовима 18:25, 25:17, 25:19, 25:13. Највише мука на том мечу одбојкашима Звезде задавали су Марко Николић и Александар Минић и требало би очекивати да ће и у новом дуелу два клуба тандем “лала” бити најопаснији по изабранике Драгана Кобиљског.

После неуспеха у Супер Купу Црвена звезда је доживела и једно непријатно изненађење. У првом колу домаћег шампионата на гостовању у Љигу победио је Спартак са максималних 3:0, по сетовима 26:24, 25:18, 25:20. Са друге стране Војводина је у још једном дербију била боља од Партизана резултатом 3:0 (26:24, 25:19, 25:21) и на тај начин показала највише амбиције у овој сезони.

Тренер Црвене звезде Драган Кобиљски очекује одговарајућу реакцију екипе након два пораза на старту сезоне.

Не бих желео ништа да прогнозирам, али очекујем да после тешког почетка сезоне направимо одговарајућу реакцију и заиграмо како знамо и умемо. Сигуран сам да су моји играчи спремни да пруже максимум и надам се да ће из тог максимума произаћи резултат који нама одговара – изјавио је Кобиљски.

Звезду након дуела са Војводином НС семе очекују и европски изазови. Наши одбојкаши ће путовати на мегдан екипи ВаЛеПа из Састамале у Финској.

Идемо корак по корак. Тренутно нас занима само дуел са Војводином, па ћемо се након тога посветити Финцима. Сигурно је да ће нам свака европска утакмица бити јако тешка, али нам у овом моменту Финци нису у центру пажње – рекао је Кобиљски.

Стратег црвено-белих за дуел са Новосађанима моћи ће да рачуна на све играче осим на техничара Николу Вељовића који је био болестан.

Утакмица 2. кола Винер Штетише Супер лиге између Црвене звезде и Војводине НС семе одиграће се у петак 30. октобра од 18 часова у дворани УСЦ Вождовац у Београду. Улазнице ће се продавати на улазу у дворану по цени од 200 динара. Меч ће судити Светлана Зотовић и Горан Градински.

У осталим мечевима другог кола састају се Раднички – Рибница, Ниш – Нови Пазар, Партизан – Инђија и Клек Србијашуме – Спартак (Љ).

Претходни текстШтимац: Овај позив се никада не одбија
Следећи текстКарте за ОФК Београд од петка у продаји