Пораз од Дарушафаке

23

Најефикаснији у екипи Дејана Радоњића били су Настић са 20 и Стефан Јовић са 17 поена, у победничћком тиму, искусни Ендер Арслан убацио је 22, а Американац Харангоди 16.

Црвено-бели су први меч у Задру одиграли без Рајана Томпсона и Маика Цирбеса.

Пред неколико стотина гледалаца у дворани “Крешимир Ћосић” у Задру, црвено-бели су одиграли утакмицу, која је у појединим тренуцима подсећала на праву такмичарску. Након изједначеног почетка меча, који је обележио са 7 поена Скорцанитис, турски тим се одлепио са 7 везаних поена Саваша, а Дарушафака је повела са 19-12. Ипак, Црвена звезда брзо хвата прикључак (33:32) захваљујући сјајној епизоди Стефана Јовића, који је до краја полувремена убацио 15 поена.

На полувремену, црвено-бели су водили 45-44, а у сличном ритму меч је настављен у трећој деоници, екипе су се смењивале у вођству, црвено-бели су при резултату 67-68 имали две шансе да поново поведу, а након петог прекршаја који је досуђен Скорцанитису у нападу у 33.минуту, меч је “преломљен” у корист турског Евролигаша у последњих неколико минута тројкама Арслана (две) и Гордона.

КК Црвена звезда Телеком:
Ребић, 3, Дангубић 5, Митровић, 10, Тејић, Мекел 11 + 6 ас, Лазић, 2, Симанић, Апић  2, Скорцанитис 7, Настић 20, Јовић 17.

Екипа Црвене звезде Телеком други меч у групи игра у суботу од 18 часова против још једног турског евролигаша, Фенербахчеа.

Претходни текстДерби српског рукомета: Звезда стиже у Шабац
Следећи текстНови пораз Звезде у Задру