Дерби српског рукомета: Звезда стиже у Шабац

56

Црвено-бели ће покушати да се са једног од најтежих гостовања у сезони врате са два бода у џепу. Екипа тренера Перуничића у суботу од 18 часова и 30 минута гостује против Металопластике у другом колу Супер лиге Србије и својеврсном дербију српског рукомета.

Београдски састав је славио против Радничког у 1. колу резултатом 31:27 сломивши отпор Крагујевчана у финишу утакмице. Гости су у већем делу имали предност, али је одличан финиш Звезде пресудио за прве бодове у шампионату. Истакли су се новајлија Ненад Мандић са седам погодака, талентовани Младен Шотић, који је погодио мрежу шест пута, као и Александар Драгутиновић и капитен Дарко Тодоровић, стрелци по пет голова. Евидентно је да екипа ове сезоне има знатно дужи ростер, што пружа много простора у игри, само да повреде заобиђу клуб и све ће доћи на своје место. Још када се Виктор Матичић прикључи тиму после опоравка у другом делу сезоне биће то врло снажан колектив за наше прилике и надамо се да ће у плеј-офу јуришати ка врху табеле.

Пласман у плеј-оф је први задатак за Црвену звезду ове сезоне и као што рече председник клуба Мирко Бутулија клуб неће ћутати ове сезоне ако буде покушаја да га оштете на терену или ван њега као што је то био случај у блиској прошлости. Стабилност коју је Звезда коначно постигла након великих проблема са финансијама ранијих година пружиће мир Перуну и момцима да раде на повратку у врх српског рукомета, где је црвено-белима увек и било место.

Један од великих изазова на том путу је и гостовање против Металопластике, где су црвено-бели последњи пут славили 16. фебруара 2013. године (27:25). То не делује охрабрујуће, јер је у питању једина Звездина победа у Шапцу у последњих 10 утакмица поред три ремија и шест пораза рачунајући од сезоне 2006/07.

Мечеви између Црвене звезде и Металопластике некада су били прави празници рукомета, посебно током осамдесетих година, када су се ови клубови борили за шампионску титулу предвођени светским величинама у својим саставима. Сада је то далеко од некадашње славе, али нема сумње да ће и овај дерби изазвати велику пажњу навијача и љубитеља ове игре, јер су у питању клубови са великом традицијом који се боре за пласман у доигравање за титулу.

Шапчани су на старту успели да освоје бод на гостовању у Пожаревцу (29:29) голом доскорашње Звездине узданице Младена Ивановића у последњем минуту. Пожаревац има изузетно хомогену екипу са неколико сјајних појединаца, тако да ће ретко ко успети да освоји и бод на том гостовању као што је успела Металопластика. Ивановић је постигао девет голова на поменутом сусрету и био најефикаснији на утакмици, а пратио га је Милутин Драгићевић са шест погодака. Узданице екипе су и Радован Остојић, капитен Милош Митровић, Милош Савић, Немања Миловановић, Вук Стевановић и остали тако да ће бити врло тешко стићи до позитивног резултата у суботу, али и Звезда има своје адуте.

Очекује се велика борба, а црвено-белима ће бити лакше ако буду имали што већу подршку са трибина. Навијачи Звезде су на гостовањима у претходном периоду често знали да дају велики ветар у леђа свом клубу, тако да би и овога пута њихова подршка била од изузетне помоћи у походу ка бодовима.

Металопластика – Црвена звезда
2. коло Супер лиге Србије
Субота, 26. септембар 2015.
СХ Зорка – Шабац, 18:30 часова

Претходни текстПрва „Фан зона“ унутар Маракане!
Следећи текстПораз од Дарушафаке