Нови пораз Звезде у Задру

24

Кошаркаши Црвене звезде Телеком играће у недељу у утакмици за пето место на турниру у Задру, пошто су изгубили и други меч у групи од Фенербахчеа 65:88 (18:26,9:18, 19:15, 19:29).

Најефикаснији играч на утакмици био је центар Фенербахчеа Екпе Удо са 16 поена, док је у екипи Црвене звезде поново највише поена убацио Стефан Настић -12.

Само дан након тесног пораза од још једног турског евролигаша, Дарушафаке, тренер Дејан Радоњић одлучио се да меч са Фенербахчеом, једним од ривала црвено-белих у групној фази Евролиге, почне са петорком Ребић, Дангубић,Лазић, Тејић и Скорцанитис.

Након изједначеног почетка, турски тим се резултатски одвојио након одличне епизоде Америчког центра Екпе Удоа. Фенербахче је повео у финишу прве деонице са 22:11, али се кошевима Мекела и тројком Лазића, Црвена звезда вратила, а на први одмор отишло се при резултату 18:26.

У другој деоници, први се у стрелце уписао Јовић, а након тога уследила је добра деоница црвено-белих, па је при резултату 26:30 тренер Фенербахчеа Жељко Обрадовић затражио тајм-аут. И након те паузе, изабраници Дејана Радоњића су стали…Уследила је серија од чак 12-0 турског тима, коју је у самом финишу, након серије промашаја са дистанце, прекинуо Бранко Лазић једним кошем са линије слободних бацања. На семафору је пред друго полувреме стајало 27:44.

У наставку меча, није се много тога променило, црвено-бели су заиграли боље, након тројке Мекела пришли на 42:53, а на крају треће четвртине Фенербахче је водио 59:46. У последној четвртини, тренер Дејан Радоњић послао је на терен све расположиве играче, 9 поена Ребић је постигао управо у последњој четвртини, док су „плаво-жути“ из Истанбула поново били врло прецизни у шуту за три поена, па је меч за Црвену звезду окончан можда и са превисоких 65:88.

Црвена звезда Телеком:
Ребић 9,Дангубић 4, Мекел 10, Лазић 7,Митровић 2, Јовић 4, Скорцанитис 7,Симанић, Настић 12, Апић, Гудурић 4,Тејић 7.

Црвено-бели ће у недељу од 16 часова играти у утакмици за пето место, противник ће бити познат након дуела Бајерна и Задра. У случају било какве победе Бајерна, противник црвено-белима биће домаћин турнира Задар.

Претходни текстПораз од Дарушафаке
Следећи текстЦрвено-бели наставили тријумфални низ