Црвено-бели наставили тријумфални низ

46

Захваљујући погоцима у финишу првог и другог полувремена фудбалери Црвене звезде забележили су осму узастопну победу у шампионату Србије.

Марко Грујић и Александар Катаи предводили су тим Миодрага Божовића који данас није блистао, али и поред тога тријумф ниједног тренутка није долазио у питање. Уместо због картона суспендованих Јовановића и Срнића, од првог минута заиграли су Александар Луковић и Идан Веред.

Од самог старта меча црвено-бели су вукли конце игре, али нису срљали већ су стрпљиво градили мрежу око гола гостију из Новог Пазара који су се одлучили за тоталну дефанзиву и повремене покушаје из полуконтри и контри. Прву прилику за вођство Црвена звезда пропустила је у 8. минуту, тачније Виеира чији је ударац главом одбранио Зечевић.

Прилична бодовна предност на табели и сигурно прво место на табели улили су изабраницима Грофа Божовића самопоуздање које се јасно види на терену. Одговорно, борбено, креативно, на тренутке атрактивно нови је модел фудбала најтрофејнијег српског клуба. Пред сам одлазак на одмор у зауставном делу првог полувремена доминацију у поседу лопте, крунисао је главом Марко Грујић након центаршута Ибањеза.

У наставку, у првих 15 минута Црвена звезда додатно је појачала темпо, и покушавала да новим поготком отклони све дилеме око победника. Гости, мало из немоћи, мало због страха да оставе превише простора Катаију, Хугу, Плавшићу и осталима, све до самог финиша нису показивали никакву нападачку амбицију.

Међутим, ни пред голом Зечевића није било превише узбуђења. Најбољу шансу имао је Катаи средином наставка када је обишао и голмана, али је дефанзивац гостију успео са гол линије да избије лопту у поље. Пропуштено, Звездина „десетка“ надокандила је минут пре краја. Бриљантан пас Марка Грујића од преко 40 метара везиста рођен у Србобрану је примио на груди, ушао у казнени простор Новог Пазара, поново обишао чувара мреже, али овога пута спаса за госте није било. 2:0. Гости из Новог Пазара су могли да смање предност, али су у самом финишу утакмице погодили пречку.

Нова добра игра, за нову победу и нова три бода. Црвена звезда је у великом налету и утисак је да су навијачи тима из Љутице Богдана дуго чекали на доминацију својих миљеника.

Наредног викенда, следи гостовање Спартаку у Суботици, на коме ће црвено-бели сигурно јуришати на нови тријумф. Посматрајући досадашње игре и форму, и у овај меч Црвена звезда улази као фаворит.

Црвена звезда – Нови Пазар 2:0 (1:0)
Стадион: „Рајко Митић“. Гледалаца: 13.200. Судија: Новак Симовић (Ловћенац). Стрелци: Грујић у 8′ и Катаи у 89′
Црвена звезда: Кахриман, Петковић, Павићевић, Луковић, Ибањез, Доналд, Грујић, Катаи, Плавшић, Веред, Виеира.
Резерве: Супић, Мбољ, Цветковић, Анђелковић, Ристић, Сикимић, Јовић.

Нови Пазар: Зечевић, Стевановић, Ашковски, Тртовац, Костић, Вусљанин, Обровац, Вуковић, Павловић, Дамјановић, Ђаловић.
Резерве: Живковић, Рушевић, Протић, Пајовић, Шарац, Радивојевић, Селимовић.

Претходни текстНови пораз Звезде у Задру
Следећи текстБожовић: Окрећемо се наредном противнику