Човић: Успели смо!

48

Нешто мање од четири године не значе као време пуно у историј једног клуба, али је период измедју 12.августа 2011.године и 24.јула 2015. период који ће многи којима је Црвена звезда у срцу памтити, као једно од најузбудљивијих периода у историји КК Црвена звезда. Средином августа 2011. године одржана је након, можда и најтеже сезоне у историји клуба, на стадиону ФК Црвена звезда, Скупштина клуба на којој је усвојен Споразум о пословно-техничкој сарадњи са КК ФМП што је био предуслов реализације Унапред припремљеног плана реорганизације (УППР). Четири године касније, 24.јула 2015. одржана је друга редовна Скупштина КК Црвена звезда Телеком на којој је делагатима предочен комплетан извештај о успешно завршеном УППР-у. На на столу медија центра налазио се резултат великог рада у претходном периоду: пехари сениорске екипе у купу Радивоја Кораћа, АБА лиге и КЛС, и сви трофеји намењени млађим селекцијама.

Први део Скупштине протекао је у излагању завршног извештаја о окончању УППР-а од стране Председника клуба Небојше Човића.  Иако је седница била затворена за новинаре, по бројним аплаузима који су допирали из „Медија центра“ могло се закључити да су делегати Скупштине били врло задовољни оним што су чули. Свим делегатима подељен је детаљан извештај о реализацији и завршетку УППР-а, који је такође достављен и Привредном суду у Београду.

На конференцији за медије која је одржан одмах након седнице Скупштине, новинарима су се обратили Мирко Павловић, спортски директор клуба, Зоран Милошевић, потпредседник Скупштине, и Небојша Човић председник КК Црвена звезда Телеком.

На данашњој седници усвојен је извештај о завршеном УППР-у. Захваљујући великом раду он је завршен годину дана раније. Све аспекте тог извештаја, финансијски, економски, правни и спортски, навео је детаљно у свом извештају председник Небојша Човић – рекао је Милошевић.

Након кратког излагања потпредседника Милошевића, новинарима се обратио спортски директор Мирко Павловић:

Враћајући филм четири године уназад, на овом истом месту, са поносом могу да кажем, гледајући сезону 2010-2011. која је била можда и најтежа у историји клуба, да смо само  четири године касније дошли до овога. Обавили смо велики посао. Радујем се, јер сам се тада обратио правом човеку, председнику Небојши Човићу који је имао то велико знање и организацију људи која је била у стању да то обави. То је био најбољи тренутак, јер је заправо био најтежи. Било је разних интерпретација свега онога што смо радили, и што се догодило. Оно што је најважније, наша Црвена звезда је поново на Малом Калемегдану и то говори супротно свим тврдњама и злонамерним коментарима. Очекује нас напорно лето, јер ми морамо остати на високом нивоу, а најтеже је остати на врху – констатовао је Павловић који је претходне четири године обављао функцију менаџера за реорганизацију.

Председник клуба Небојша Човић имао је много разлога за велико задовољство учињеним у претходном периоду на свим нивоима клуба:

Осећам велико задовољство, јер смо успели у свему што смо зацртали. Било је много оних који су веровали у нас, и да ћемо успети ово да урадимо, али је било и оних који нису. Време је ипак показало да смо све оно што смо планирали и остварили!

Санирана је Црвена звезда. Што се тиче адреса клуба, наше седиште је Мали Калемегдан број 2, и није важно да ли ће неко и даље да нас повезује са адресом у  Стјепана Супанца или Маршала Толбухина… Јер, ми ћемо и даље и тамо бити оперативни, свиђало се то некоме или не.

Ми нећемо више губити време на објашњења, јер је за то ипак потребно стручно знање, које неки немају, да би могли да схвате шта смо радили. Дугујемо и велику захвалност надлежним државним органима, који су нам много помогли. Желим да се захвалим и Председнику Владе Републике Србије Господину Александру Вучићу, нашим сарадницима Браниславу Ђурђевићу, некадашњем председнику Скупштине нашег клуба, и потпредседнику Андреју Вучићу, спонзорима, пријатељима клуба… Без њихове помоћи овај процес и план би много теже реализовали – кратко је застао Човић и потом додао:

Подсетићу Вас који су били циљеви клуба када смо се овде окупили у августу 2011.године:
Да се сачува традицији клуба као што је КК Црвена звезда – успели смо. Да се избегне опасност од гашења клуба – и у томе смо успели. Један од циљева било је и инвестирање у играчки кадар. Подсетићу Вас да смо у време уласка у сарадњу затекли четворицу играча на Малом Калемегдану: Недовића, Лешића, Николића и Цветковића. Један од циљева било је и очување бренда КК Црвена звезда, подсетићу Вас да смо  вратили и жиг клуба у наше власништво. Један од циљева било је стварање оптималних услова за развој и тренинг свих категорија клуба. Обезбедили смо и наступ у регионалној лиги већ у првој години , такодје и услове за развој младјих категорија клуба. Један од примарних циљева било је и санирање финансијских обавеза клуба. Прваци смо у свим младјим категоријама, иако смо прецизирали да прва места нису приоритет клуб, већ развој и стварање играча.

Први човек црвено-белих посебно је истакао:

Морам да појасним, Црвена звезда и ФМП настављају сарадњу. За оне што воле да нам „спочитавају“ адресе, сви пехари су овде, само су пренесени са Малог Калемегдана, где ће бити враћени. У Стјепана Супанца, да појасним неупућенима, се налази ФМП, али и хала где тренирају наши тимови.

На крају првог дела излагања пред медијима, председник клуба осврнуо се и на амбиције армије навијача, које су након најтрофејније сезоне у историји клуба, сада велике:

Да ли ћемо поновити успешну сезону? Можда хоћемо. Да ли ћемо застати? Треба рећи да нам је главни циљ да обезбедимо Евролигу у сезони 2016/17. Циљ наравно остаје да будемо прваци државе. Какав ће буџет бити? Евролига прописује минимални буџет од четири милиона евра, а наше пројекције крећу се и до цифре од 5,2 до 5,5 милиона евра и сматрамо да је то изводљиво, ако се будемо потрудили – рекао је председник КК Црвена звезда Телеком и на крају поручио:

Морам да се захвалим свима који су у овоме учествовали, било је пуно препрека, много рада, али је задовољство тим веће . Успели смо!

Претходни текстБожовић и Савићевић: Очекујемо мотивисан Металац
Следећи текстОбештећењем од Марјановића смо решили БАТ