Обештећењем од Марјановића смо решили БАТ

41

Након најуспешније сезоне у историји клуба, кошаркашка јавност у Србији има пуно питања пред сезону великих очекивања и изазова за КК Црвена звезда Телеком. Да ли се размишља о појачањима, шта ће бити са Николом Калинићем, како је решена забрана регистрације нових играча БАТ…

Прво питање односило се управо на забрану доводјења нових играча?

Како смо измирили БАТ? То смо урадили тако што је Бобију Марјановићу истекао уговор и више није имао никакву обавезу према нама. Могао је да оде и без обештећења. Захваљујући њему и његовом менаџеру Мишку Ражнатовићу, Црвена звезда је, ипак, приходовала 625.000 долара од Сан Антонија.Више нема БАТ-а. Можда ће се опет појавити, али то више није сензационална вест. То је нормалан живот клубова, над чиме не би требало да се сеири. Ми, као „државни пројекат“, дуговали смо Катићу, Симоновићу, Тадији Драгићевићу и Ивану Раденовићу. Измирили смо добар део обавеза и скинули БАТ. Врло сам захвалан свој четворици што су чекали и трпели нас годину дана и уопште се не љутим на њих, Црвена звезда је и даље њихова кућа.

На питање новинара, да ли је Никола Калинић слободан да иде у случају седмоцифрене понуде Фенербахчеа, председник Небојша Човић је рекао:

Слаба им је џебана. А, када будемо договорили и ако будемо договорили тај посао, рећи ћемо вам све до четврте децимале. Он је играч Црвене звезде, потребан је Црвеној звезди и све јако пуно кошта. Играч је Звезде још наредне две сезоне. Било је разговора и то је тачно, али званичних понуда под којима подразумевам понуду на папиру, није било! – рекао је први човек шампиона Србије.

Навијаче Црвене звезде, али и кошаркашку јавност у Србији свакако занима и да ли ће се тим појачати пред велике изазове у новој сезони?

Зна се пуно тога, али био бих неозбиљан ако бих вам то рекао сада. Како будемо завршавали, тако ћемо суксецивно и објављивати. Разумем нагађање и знатижељу јавности, то је позитивна прича и не љутим се због тога.

Маркус Вилијамс је фантастичним играма у претходној сезони био један од главних актера успеха Црвене звезде. Ипак, на крају сезоне, направио је велику грешку. На питање каква казна очекује Маркуса Вилијамса због чињенице да је био позитиван на марихуану, први одговор председника Небојше Човића био је кратак и јасан:

Заслужена – застао је Човић и потом додао:

Жао ми је, али све има своју цену. Ми смо у току дисциплинског поступка, ту смо наравно и да помогнемо Маркусу колико год можемо, али правила су таква каква су – додао је Човић.

Упитан да ли је на почетку реализације Унапред припремљеног плана реорганизације веровао да ће се све добро завршити, председник црвено-белих је рекао:

Не радим пројекте у које не верујем. У овај сам веровао 100 посто. Само нисам могао да разумем нападе, шиканирање клуба, мене и моје породице током овог периода. Утолико ми је овај успех дражи – рекао је на крају обраћања новинарима Небојша Човић.

Претходни текстЧовић: Успели смо!
Следећи текстПрва појачања стигла у Звезду