Звезда сигурна против Тамиша

29

Кошаркаши Црвене звезде Телеком тријумфално су се вратили обавезама у Суперлиги Србије. Црвено-бели су дочекали Тамиш у 3. колу домаћег такмичења и убедљивом победом 84:54 дошли до трећег тријумфа.

Звезда је била ослабљена неиграњем повређеног Маика Цирбеса, а Дејан Радоњић је у овом мечу одморио и Маркуса Вилијамса. Стратег црвено-белих је након великих напора у освајању шампионске титуле АБА лиге растеретио носиоце игре и пружио већу прилику најмлађима – Николи Ребићу, Ђорђу Каплановићу и Марку Тејићу.

Посебно је бриљирао Тејић, који је имао највећу минутажу у екипи (27 минута) и за то време уписао 17 поена уз седам скокова, четири изнуђена фаула и две асистенције што му је донело индекс 25 и епитет играча утакмице.

Црвено-бели су започели меч у нешто лаганијем ритму. Мотивисани Тамиш је успео да парира у првих десет минута утакмице, али су изабраници Дејана Радоњића након кратке паузе знатно подигли ниво агресивности у одбрани. Звезда је у другом периоду дозволила Панчевцима да постигну свега девет поена за осам минута игре, а убојите контре су само повећавале разлику на конту црвено-белих.

У позиционим нападима, већ по навици, доминирао је Бобан Марјановић. Он је већ на полувремену имао 12 поена уз пет скокова и то без промашаја из игре. Управо после карактеристичног закуцавања Звездиног високог центра црвено-бели су у 18. минуту утакмице стекли огромних 20 поена предности (47:27).

Однос индексних поена на полувремену био је 71:16 у корист Звезде и био је најбољи показатељ односа снага на терену. Иако је питање победника већ након првог полувремена био решен, црвено-бели су задржали висок ниво игре и концентрације. Резултат је дозвољавао Дејану Радоњићу да опроба нове тактичке замисли и пружи прилику свим играчима у тиму.

Честе измене одржавале су Звездину агресивност у одбрани на високом нивоу, а у нападу је било више него довољно расположених играча да се висока предност стечена у првом полувремену не доводи у питање. Црвено-бели су на крилима најмлађих чак и успели да повећају разлику. Никола Ребић је у последњој деоници диктирао темпо Звездине игре и меч завршио са осам поена и пет асистенција, а посебно је сјајно функционисала сарадња још из јуниорских дана у Звездином дресу са Марком Тејићем. Звездино вођство не само да није било угрожено, већ је и порасло и црвено-бели су убедљиво тријумфовали. Следећи изазов за изабранике Дејана Радоњића је већ у петак када ће гостовати екипи Константина у Нишу.

Црвена звезда Телеком – Тамиш 84:54 (21:18, 28:11, 17:15, 18:10)

Црвена звезда Телеком: Вилијамс, Ребић 8 (5ас), Дангубић 4 (6ск), Митровић 7 (6ск), Лазић 10, Блажич 7 (5ск), Калинић 5, Марјановић 13 (6ск), Тејић 17 (7ск), Џенкинс 9, Јовић 4 (6ас).

Тамиш: Хукић 9, Ђорђевић 4, Крушчић 10, Кесар 4, Манојловић 6, Симић 5, Милошевић 1, Драгаш, Вујовић 6 (6ск), Исаиловић, Ивановић 4, Илић 5.

Претходни текстХелић и Поповић на ширем списку репрезентације
Следећи текстРебић: Одбрана на завидном нивоу