Хелић и Поповић на ширем списку репрезентације

48

Селектор женске репрезентације Србије Зоран Терзић саопштио је шири списак одбојкашица на које рачуна за прве Европске игре које ће се одржати од 12. до 28. јуна у Бакуу у Азербејџану. На списку се налазе и две одбојкашице Црвене звезде, Адела Хелић и Мина Поповић.

На списку су:

ТЕХНИЧАРИ: БОЈАНА ЖИВКОВИЋ (ИЛБАНК АНКАРА, ТУРСКА), ДАНИЦА РАДЕНКОВИЋ (ФАКРО МУШИЊАНКА, ПОЉСКА) И СЛАЂАНА МИРКОВИЋ (ВИЗУРА).

КОРЕКТОРИ: АНА БЈЕЛИЦА (ХЕМИК ПОЛИЦЕ, ПОЉСКА), МАРТА ДРПА (НИС СПАРТАК, СУБОТИЦА) И АДЕЛА ХЕЛИЋ (ЦРВЕНА ЗВЕЗДА).

ЛИБЕРА: СИЛВИЈА ПОПОВИЋ (ВОЛЕРО ЦИРИХ, ШВАЈЦАРСКА) И АЛЕКСАНДРА СТЕПАНОВИЋ (ВИЗУРА).

БЛОКЕРИ: МИЛЕНА РАШИЋ (ВАКИФБАНК ИСТАНБУЛ, ТУРСКА), СТЕФАНА ВЕЉКОВИЋ (ХЕМИК ПОЛИЦЕ, ПОЉСКА), ЈОВАНА СТЕВАНОВИЋ (ПОМИ КАЗАЛМАЂОРЕ, ИТАЛИЈА), МАЈА САВИЋ (ВИЗУРА) И МИНА ПОПОВИЋ (ЦРВЕНА ЗВЕЗДА).

ПРИМАЧИ: ЈЕЛЕНА НИКОЛИЋ (АЗЕРАИЛ БАКУ, АЗЕРБЕЈЏАН), БРИЖИТКА МОЛНАР (БОКАИ ТИАНЂИН, КИНА), БРАНКИЦА МИХАЈЛОВИЋ (ХИСАМИЦУ СПРИНГС, ЈАПАН), ТИЈАНА МАЛЕШЕВИЋ (СЕРИЈЕР ИСТАНБУЛ, ТУРСКА), АЛЕКСАНДРА ЦРНЧЕВИЋ (ЛОКОМОТИВА БАКУ, АЗЕРБЕЈЏАН), БЈАНКА БУША (ВИЗУРА) И ЉИЉАНА РАНКОВИЋ (ВИЗУРА).

Сениорке Србије ће припреме за Европске игре почети у понедељак, 11. маја у 12,00 часова окупљањем у београдском хотелу “М”.

Женска сениорска репрезентација Србије играће у Б групи са Русијом, Немачком, Холандијом, Хрватском и Бугарском.

У А групи ће играти Азребјеџан, Италија, Турска, Пољска, Белгија и Румунија.

Пласман у четвртфинале избориће по 4 селекције из обе групе. Познато је да ће се у четвртфиналу састати победници група са четвртопласираним селекцијама из друге групе, док ће се остали парови четвртфинала добити жребом. Наиме, другопласирана екипа из А групе ће у четвртфиналу играти против трећепласиране репрезентације из А или Б групе, што ће бити одређено жребом.

Претходни текстПет звездаша на ширем списку репрезентације за ЕИ
Следећи текстЗвезда сигурна против Тамиша