40 шутнутих пенала не значи да је све било у реду

42

Финална серија плеј-офа се наставља. Црвена звезда је у загрбачком Дому спортова поражена од Цедевите 72:62, па ће се четврти меч финала АБА лиге играти већ у четвртак од 20 сати и 30 минута такође у главном граду Хрватске.

На конференцији за медије после меча тренер црвено-белих Дејан Радоњић је рекао:

Сада је 2:1, у четвртак нас очекује нови меч. И даље смо у предности. Цедевита је стартовала онако како је планирала и како је имала идеју да игра против нас, направила континуитет у томе и стекла је предност која је у једном тренутку била велика. Ми смо се борили до краја да то смањимо и у принципу јако сам задовољан да немам ниједног повређеног играча, а свакако да је бољка евидентна код нас, а то је да играмо са једним центром и да Марјановић има велику минутажу, и драго ми је што то није проузроковало неку повреду вечерас. Наравно да ћемо сутра желети боље да одиграмо и да дођемо до бољег резултата него што је то било у овој утакмици.

Упитан да прокоментарише суђење Радоњић је рекао:

Ја не коментаришем суђење и можда у неком тренутку желим да покушам да заштитим играче и врло благо приговорим. Не желим да будем досадан, добио сам техничку грешку и то је било у жару борбе, а што се тиче суђења мислим да и статистички податак од 40 бацања које смо ми шутнули говори као да је све било у реду. Међутим, надам се само да ћемо ми у четвртој утакмици имати однос као што је Цедевита имала у Београду, када је све било сјајно са свих аспеката. Очекујем да се то уради од стране судија – констатовао је Радоњић

Борбени бек црвено-белих Бранко Лазић, кратко је прокоментарисао меч:

Током читаве утакмице смо јурили резултат. Цедевита је направила велику разлику и успела је да је задржи је до краја, а ми нисмо успели да се вратимо у меч. У четвртак нас очекује четврта утакмица и већ се концентришемо на тај дуел – закључио је Лазић.

Претходни текстЦедевита смањила Звездино вођство
Следећи текстОдржани дани атлетике на Олимпу