Одржани дани атлетике на Олимпу

85

У организацији општине Звездара и АК Црвена звезда, 25. априла први пут су одржани дани атлетике општине Звездара.

Уз пригодну музику, тренере и спортисте АК Црвена звезда последњег викенда у априлу први пут су одржани дани атлетике општине Звездара. Велики број деце свих узраста окупио се тог дана на атлетској стази на олимпу где су тренери и спортисти из звезде на најлепши начин презентовали дисциплине краљице спортова. Ученици су имали прилике да науче и опробају се у скоку у даљ, бацању копља, спринтерском трчању, видели су како изгледа једна од најстаријих атлетских дисциплина која датира још из античког доба – диск.

Тренер Бранислав Стајчић и наши млади спортисти Андрија Димитријевић и Миа Илић показали су ученицима у двоипочасовном дружењу колико је важно бавити се атлетиком и колико један атлетичар мора да буде способан како би се успешно бавио овим спортом.

Захваљујемо се општини Звездара која је прва увидела потребу да се деци презентује атлетика као базичан спорт и основа за све друге спортове. Надамо се да ће и друге општина кренути истим путем.  Све је више деце која неправилно ходају и трче што касније проузрокује како стагнацију у спортовима којима се баве тако и поремећаје на кичменом стубу, стопалима, коленима, а који су настали  свакодневним не правилним кретањима. Уз подршку институција које препознају потребу да се деца обуче правилним извођењем покрета, надамо се да ћемо исправити грешке код великог броја популације као и да ћемо препознати неке нове шампионе. Звездара их је у неким ранијим периодима дала много.

Претходни текст40 шутнутих пенала не значи да је све било у реду
Следећи текстОснован клуб навијача Црвене звезде у Бору