Цедевита смањила Звездино вођство

38

Кошаркаши Црвене звезде Телеком поражени су у трећој утакмици финала плеј-офа АБА лиге резултатом 72:62. Цедевита је тако смањла резултат у серији на 2-1, а четврти меч на програму је већ у четвртак од 20 сати и 30 минута такође у загребачком Дому спортова.

И у овој утакмици Звезда је била лишена помоћи повређеног Маика Цирбеса што се и те како одразило на игру црвено-белих. Звезда је имала знатно смањену ротацију у центарској линији што су на прави начин користили Станко Бараћ и Миро Билан.

Звезда никако није успевала да пронађе прави нападачки ритам. Већ у првом полувремену црвено-бели су промашили чак седам слободних бацања, а уз то су имали и слаб проценат шута из игре (36 одсто у првих 20 минута). Сходно томе, Цедевита је већ у другој четвртини имала двоцифрену предност (29:16).

Звезда је успела да до краја полувремена приђе на седам поена минуса (37:30), али су домаћи у наставку меча преузели и доминацију у скоку, добро их је служио и шут и па је њихова предност расла до максилмалних 22 поена. На другој страни, Радњић је на располагању имао мали број расположених играча, само су Марјановић и Калинић имали двоцифрен кошгетерски учинак, што је било недовољно.

Звезда се није предавала, али до последњег звука сирене црвено-бели су само успели да смање разлику. Времена за туговање нема, јер наредни меч се игра за мање од 24 сата.

Цедвита – Црвена звезда Телеком 72:62 (23:16, 18:17, 27:13, 4:16)

Цедевита: Зубчић, Бараћ 15, Рамљак, Пилепић 7, Бабић 12, Делаш, Жганец 2, Билан 10, М. Делаш, Гордић 4, Укић 8, Томас 14.

Црвена звезда Телеком: Вилијамс 5, Ребић, Дангубић 6, Митровић 8, Лазић 3, Блажич 1, Калинић 10, Марјановић 16 (6 ск), Каплановић, Тејић 2, Џенкинс 8, Јовић 3.

Претходни текстЛалатовић: Добра реакција екипе
Следећи текст40 шутнутих пенала не значи да је све било у реду