Митровић и Дангубић уз „ONE TEAM“

40

Евролигин пројекат друштвене одговорности који под називом „Кроз игру учимо“ заједнички спроводе Црвена звезда Телеком и Специјална Олимпијада Србије ушао је у трећу, завршну фазу. Амбизиозни програм почео је са радом 27. марта, а у почетној фази акценат је био на едукацији одржавањем часова математике, српског и енглеског језика. У другој фази овог пројекта одржавани су кошаркашки тренинзи, док ће у финалном делу бити сублимирани едукативни и спортски елементи.

Цео пројекат синхронизовано се спроводи у пет градова: Београду, Панчеву, Чачку, Зрењанину и Пироту, а његова највећа вредност је што је инклузивног типа и укључује децу из специјалних и редовних школа.

Подсећамо да је основна идеја пројекта “Кроз игру учимо” била да се подигне свест о проблему великог броја неписмених у Србији и људи који имају само основно образовање и да се наравно подстиче боља и успешнија интеграцији особа са сметњама у интелектуалном развоју у наше друштво.

У томе у значајној мери су помогли и кошаркаши Црвене звезде Телеком. Иако су у јеку утакмице финалне серије плеј-офа АБА лиге Лука Митровић и Немања Дангубић своје слободно време посветили су управо акцији „ONE TEAM“. Наиме, Лука Митровић је као амбасадор пројекта одржао показни тренинг у дворани Баскет ленд, док је то исто учинио и Немања Дангубић у свом родном граду – Панчеву.

Током сат времена дружења разне кошаркашке игрице комбиноване су са квизовима знања где су учесници овог пројекта били у прилици да у пракси провере све оно што су у протеклих месец дана научили. Малишани су имали велику помоћ од стране Звездиних првотимаца, а једина ствар која је током тренинга била обавезна је била – ОСМЕХ.

Још једном ћу поновити да ми је изузетна част и велико задовољство што сам изабран за амбасадора пројекта “Кроз игру учимо”. То посебно истичем сада када сам био у прилици да на делу видим како овај програм изгледа. Уживао сам у дружењу са децом, надам се да ће им све ово много помоћи, а посебне емоције су ми пробудили када сам видео колико воле кошарку. Поносам сам и на моју Црвену звезду која осмишљава и реализује овакве акције чиме додатно потврђује да је заиста велики клуб – констатовао је Митровић, а на његову причу надовезао се Дангубић:

Посебно ми је драго да сам био у прилици да се дружим са мојим Панчевцима. Јако је важно да овакве акције не буду усредсређене само на Београд, тако да ми је изузетно задовољство да се и мој родни град нашао на „ONE TEAM“ мапи. Увек се радо одазивам за учешће у пројекте оваквог типа који су заиста бројни када је Звезда у питању – поручио је Дагубић.

Реализацију читавог пројекта у значајној мери помогли су Телеком Србија, ИДЕА, Еврођунти и Клет. Завршна манифестација под називом „ONE TEAM“ спортски фестивал биће одржана 9. маја у Београду.

Претходни текстЛалатовић и Павићевић пред Доњи Срем
Следећи текстМеђународни “Дан фудбала и пријатељства”