Лалатовић и Павићевић пред Доњи Срем

44

Фудбалери Црвене звезде ће у среду, 29. априла, у ванредном термину одиграти утакмицу 25. кола против Доњег Срема.

Доњи Срем ће Црвену звезду дочекати у Новом Саду, од 16 часова и 30 минута. Након ремија у дербију, шеф струке Црвене звезде истиче да су победе до краја првенства императив.

Утакмице после дербија увек су најтеже јер долази до емотивног пражњења. Играмо против екипе која је победила ОФК Београд 4:0, и која је узела веома велики бод у Лучанима. Имају добре појединце, јаки су на прекидима, погледали смо њихове утакмице и добро их анализирали. Наш циљ се зна, победа нам је неопходна и желимо да се у Београд вратимо са три бода. Не могу ни да замислим ситуацију у којој нећемо победити. Играчи су мотивисани самом чињеницом да играју у Црвеној звезди, тако да без обзира на резултат дербија у ком нико никога није победио, мотива не сме и неће изостати – рекао је Лалатовић.

Саво Павићевић се похвално изразио о екипи из Пећинаца, али такође сматра да је победа Црвеној звезди неопходна.

И ја такође очекујем добар резултат. Доњи Срем је екипа која има неколико искусних играча, у последње време су у доброј форми, и квалитетни су. Не смемо да се опуштамо, морамо бити сигурни у себе јер Звезда увек иде на победу. Мотив не може да нам изостане, има још доста бодова у оптицају, и морамо да побеђујемо све до краја – сматра Павићевић.

Ненад Лалатовић ће на располагању имати готово све играче.

Не могу да рачунам само на Ковачевића и на Катаиа, који имају картоне, али имамо алтернативе. Након дугих 15 година, дали смо шансу Звездиној деци. До јуче су наша деца одлазила из клуба јер им није давана шанса, и ти други клубови су се богатили. Ми смо им дали шансу, и они су је искористили. Никада нису играли сениорски фудбал до тада, нису се калили него су одмах гурнути у ватру. То је био ризик који сам прихватио и поносан сам на то што су они ту где јесу. Неки инострани клубови се већ сада интересују за њих. За Јовића, Ристића, Јпвановића, голмана Рајковића који је и капитен Црвене звезде и најбољи голман у Србији, и један од најбољих у Европи. Већу минутажу добиће и Грујић и Аврамовски… На свакој утакмици ми смо имали три или четири, а сад ћемо имати пет или шест играча млађих од 20 година. То је једини пут којим Црвена звезда треба да иде и једини начин да изађемо из тешке финансијске ситуације – објаснио је Лалатовић.

Претходни текстАранитовић и Капетановић: Тријумф колектива
Следећи текстМитровић и Дангубић уз „ONE TEAM“