Вилијамс: Неописив понос

28

Ни дан после још једне велике победе црвено-белих над вечитим ривалом која је донела и пласман у финале АБА лиге, али и у Евролигу следеће сезоне, не престаје прича о феноменалном учинку Маркуса Вилијамса у мечу у ком је Звезда славила резултатом 81:73. Наиме, средином треће четвртине амерички кошаркаш је преузео одговорност и потпуно сам сломио један од последњих великих налета Партизана да преокрене утакмицу. Вилијамс је у свега неколико минута постигао чак 17 везаних поена за Звезду и тако значајно помогао саиграчима да меч приведу крају на најбољи могући начин. После утакмице новинаре је пре свега занимало како су се црвено-бели тако добро снашли на утакмицама у којима је домаћин био Партизан:

Мислим да то што смо играли „у гостима“ није било као кад заиста играмо у гостима. Гласно је, без обзира који су навијачи ту, али оба тима добро познају ову дворану и публика је последња ствар која треба да утиче на нас. Битна је кошарка. Ми смо једноставно били бољи, у три од четири утакмице смо играли бољу кошарку. Тренер нас је сјајно припремио, одрадио је сјајан посао са тренинзима и скаутингом, као и пажљиво пазећи на то како се припремамо. Константно је говорио колико је важно да изађемо на терен и дамо све од себе ако желимо да освојимо првенство и да играмо Евролигу следеће године. Мислим да смо то и урадили – истакао је значај тренера Радоњића Маркус Вилијамс који је после победе био препун утисака:

Било је успона и падова ове сезоне, али ипак више успона са нашом младом екипом. Не могу да опишем колико сам поносан на наш тим. Увек неко други од нас искочи, ја сам одиграо добро у трећој и четвртој четвртини последње утакмице, у неким другим мечевима то је био Марјановић, у целој полуфиналној серији Џенкинс нас је носио, а и Калинић је такође одиграо сјајно. Марјановић можда није одиграо онолико добро како он то зна, али не треба заборавити да је фокус одбране противника био на њему. Митровић је одиграо одлично на претходном мечу… То је оно што краси наш тим, у различитим ситуацијама, различити играчи ће преузети одговорност. Не могу да будем поноснији него што јесам на наш тим – закључио је плејмејкер црвено-белих.

Претходни текстКалинић: Уживање је играти овакве мечеве
Следећи текстКецман: Меч сезоне