Калинић: Уживање је играти овакве мечеве

36

Један од јунака победе над Партизаном у полуфиналној серији АБА лиге био је Никола Калинић. Српски репрезентативац на овим мечевима приказао је оно што га краси од првог дана у црвено-белом дресу: интелигентну игру и фанатичну борбеност. Калинић је блистао и на последњој утакмици у серији, којом је Звезда добила вечитог ривала резултатом 81:73, на којој је постигао 11 поена. Крило црвено-белих после утакмице пред новинаре је изашао са великим осмехом на лицу:

Серија је завршена, победили смо. Коначно смо прекинули тај низ непобедивости Партизана у полуфиналним и финалним серијама када су играли са Црвеном звездом и то нам много значи. Имали смо прегршт мотива, дали смо све од себе и то је на крају и донело резултат. Одиграли смо заиста зрело, циљ нам је био да покушамо да одиграмо бољу одбрану него на претходном мечу, донекле смо у томе и успели пре свега због наше концентрације и прекидања њихове игре из транзиције – истакао је Калинић који у духу правог спортсмена није заборавио да помене и противничке кошаркаше:

Честитам и играчима Партизана, ово је била фантастична серија у којој је било уживање играти. Овај пут смо ми победници. Утакмице су произвеле пре свега јако пуно стреса, пре свега психичког, али и физичког. Играти по две утакмице у два дана је скоро па нехумано што се тиче физичке стране. Што се тиче психичке, сви смо млади момци, треба издржати све, инциденти који су се дешавали су вероватно производ важности утакмица – констатовао је Никола Калинић пре него што је додао:

Мислим да се нећемо зауставити на овоме, сигуран сам да ће стручни штаб да одради сјајан посао, да нас у потпуности припреме за финалну серију. Чекамо противника, хоћемо да победимо, хоћемо да освојимо титулу, зато смо и играли целе године. То нам је циљ – самоуверено је рекао један од љубимаца навијача. Калинић је затим од стране новинара упитан кога он и његови саиграчи прижељкују у финалу:

Свеједно нам је. Као што сам рекао и пре почетка полуфиналне серије, ми смо били први на табели након првог дела такмичења. Ми смо фаворити, имамо предност домаћег терена, свеједно нам је против кога играмо јер у сваком случају идемо само на победу – закључио је Никола Калинић.

Претходни текстМитровић: Гладни смо трофеја
Следећи текстВилијамс: Неописив понос