Кецман: Меч сезоне

33

Ни после четири одиграна меча између Црвене звезде и НИС Спартака још увек се не зна други финалиста плеј-офа Винер Штетише лиге. Пети одлучујући меч полуфиналне серије се игра у среду 22. априла у Суботици.

Црвено-беле су испустиле лепу предност у полуфиналној серији. После две победе у Суботици, нашим одбојкашицама је била потребна још једна у Београду да би славиле. Међутим, Спартак је узвратио истом мером, па ће коначна одлука пасти у „Дудовој шуми“.

У првом мечу Црвена звезда је славила резултатом 1:3 (26:24, 26:28, 23:25, 21:25), да би у другом била боља са 2:3 (13:25, 25:21, 20:25, 25:22, 15:17). Одбојкашице НИС Спартака су успеле да се врате у игру. У трећем су „голубице“ славиле са 0:3 (22:25, 24:26, 17:25), да би у четвртом изједначиле у серији резултатом 1:3 (23:25, 25:19, 24:26, 19:25).

Примач сервиса Црвене звезде Љубица Кецман истиче да је улог у петом мечу превелики, а то је пласман у финале.

Сигурна сам да ће нам то бити једна од најтежих, ако не и најтежа утакмица, посебно што смо прокоцкале предност од 2:0. Спартак може бити у благој психолошкој предности у односу на нас. То ипак не умањује нашу жељу, нити мотив, да победимо у том мечу. Превелики је улог, у питању је финале. Сигурна сам да ће то бити једна одлична одбојкашка представа, као што је до сада свака утакмица са Спартаком на њиховом терену и била. У сваком случају идемо на победу. Најискреније се надам да ћемо то успети и да остваримо – рекла је Кецман, а потом је додала:

Целе сезоне смо тренирали за ово и мислим да би нам највећа награда за тај труд био улазак у финале. Познајемо се јако добро и после свих ових утакмица мислим да неких изненађења не може бити. Требало би да одемо тамо хладне главе, заборавимо све што се око нас дешава и одиграмо најбоље што можемо, па нека бољи у тој утакмици победи – истакла је Љубица.

Паклен ритам утакмица у полуфиналној серији неће пореметити Звездине даме.

Што се тиче здравственог билтена нема никаквих проблема. Драго ми је што се ова утакмица игра у среду, што није у неком темпу у размаку од два дана, као што се до сада играло. Колико смо ми уморне, толико су и оне, тако да то не може да буде оправдање за било коју од екипа. Идемо у Суботицу са огромним мотивом да победимо и најискреније се надам да ће тако и бити – закључила је Љубица Кецман.

Пети меч полуфиналне серије Винер Штетише лиге између НИС Спартака и Црвене звезде на програму је у среду 22. априла од 19 часова у Хали спортова „Дудова шума“ у Суботици. Меч ће судити Мирко Јанковић и Станислава Симић.

Екипа која тријумфује у овом мечу пласираће се у финале плеј-офа. Први финалиста је, актуелни шампион, Визура која је у другом полуфиналу са 3:0 у серији савладала Јединство из Старе Пазове.

Претходни текстВилијамс: Неописив понос
Следећи текстДерби у суботу, карте у продаји од сутра