Митровић: Гладни смо трофеја

39

Играчи Црвене звезде Телеком успели су да тријумфују у полуфиналној серији АБА лиге над вечитим ривалом и тиме донесу много среће својим навијачима. Један од најбољих играча Звезде у тешкој полуфиналној серији био је Лука Митровић. Млади капитен Црвене звезде Телеком одиграо је изузетно важну ролу и у одбрани и у нападу, а моменат који је свакако најбоље осликао борбу Митровића у полуфиналној серији десио се на последњем мечу када је крилни центар, после скока у одбрани сам пренео лопту до коша противника и атрактивно закуцао. После победе црвено-белих у серији од 3:1, Лука Митровић је пре свега прокоментарисао колико су ти мечеви били напорни за играче:

Изузетно тешка је била читава серија, а не само последњи меч. У сваком мечу борба је била до последње капи зноја и до последњег атома снаге, као што смо и очекивали да ће бити. Ја сам пресрећан и поносан што смо направили успех, иако се наша амбиција не завршава овде. Издржали смо много тога и на терену и ван њега, али све смо успели стоички да поднесемо и да забележимо велику победу у полуфиналној серији – изјавио је млади играч Звезде пре него што је јасно поручио:

Желимо да наградимо себе шампионским прстеном. Ова екипа, са овим просеком година, је гладна трофеја, гладна победа и титула. Желимо да донесемо Црвеној звезди прву титулу АБА лиге и да испишемо историју клуба. Не бирамо противника у финалу, можда смо навијали једино да у другом полуфиналу дође до пете утакмице како бисмо имали мало више времена и за одмор и припрему. Ко год да нам дође, бићемо спремни. Са игром коју смо приказали у три од четири меча у овој серији, немамо чега да се плашимо – истакао је Лука Митровић који је имао занимљив одговор на захтев новинара да прокоментарише то што се, заједно са Николом Калинићем, по завршетку меча одмах упутио до саиграча Партизана како би им пружили руке после исцрпљујућих мечева:

Мислим да је то нешто о чему се не би требало причати, најнормалније је честитати противнику по завршетку утакмице. То је рутина после сваке утакмице, па зашто не би била и на дербију – питањем је завршио своје излагање после меча Митровић.

Претходни текстНинковић: Нападнут је члан Скупштине ККЦЗ
Следећи текстКалинић: Уживање је играти овакве мечеве