Изједначење у серији

32

Кошаркаши Црвене звезде Телеком нису успели да два дана заредом победе у вечитом дербију. Бољи је био Партизан НИС после велике драме резултатом 70:68. Црвено-бели су имали и 15 поена заостатка у завршници треће деонице, али су захваљујући изванредној одбрани и расположеном тандему Американаца  Џенкинс-Вилијамс успели да направе серију 16:4 и приђу на пола коша заостатка (61:62). Уследио је драматичан финиш где је срећа окренула леђа црвено-белима па је на крају вечити ривал успео да изједначи резултат у плеј-оф серији на 1:1.

Црвено-бели су поново отворили меч тројком, а овог пута је то учинио Јака Блажич. Међутим, игра у нападу црвено-белих до краја првог периода није била на препознатљивом нивоу па је уводно вођство 5:2, серијом Партизана 16:4, постало заостатак од девет поена (9:18).

Важна тројка уз готово звук сирене који је означавао крај прве деонице Николе Калинића, а затим и невероватна одбрана која је свела госте на само пет поена у првих пет минута другог периода вратили су црвено-беле резултатски у игри. Расположени Цирбес приближио је са четири везана поена изабранке Дејана Радоњића, а након поена Дангубића и Митровића Звезда је поново водила (27:26).

Међутим, две олако изгубљене лопте, нешто слабија одбрана и недостатак расположених шутера поново су одвојили ривала. Вилијамс и Дангубић су коначно погодили са дистанце у завршници првог полувремена, али је Партизан имао одговор пре свега брзом игром па је на велики одмор отишао са седам поена предности (35:42).

Звезда није успевала ни на почетку другог полувремена да дође до препознатљиве игре. Црвено-бели нису могли да осигурају скок, а готово три минута нису могли да дођу до коша. Партизан је направио серију 7:0 и дошао до највећег вођства на мечу (35:49). Серију је прекинуо храбри Никола Калинић тројком, али је црвено-белима поред велике жеље и борбености недостајало расположених играча у нападу. Чарлс Џенкинс је везао осам поена, али су на другој страни искусни Павловић и Мачван погађали и успевали да одрже високо вођство гостију.

У завршници трећег периода Вилијамс је погодио изузетно важну тројку, а наставио је у истом ритму и у наставку. Одбрана црвено-белих је поново била изузетно агресивна па ривал није могао до коша у два минута наставка и Звезда је серијом 7:0 поново била у игри 52:58. Вилијамс је био у ритму, а црвено-бели дефанзивно на висини задатка и управо након тројке америчког плејмејкера изабраници тренера Радоњића су пришли на поен заостатка мање од пет минута до краја (61:62). Одговорио је Акојон са пет везаних поена и поново одаљио свој тим, али далеко од тога да је нешто било решено. Велика борба и расположени Џенкинс дали су Звезди прилику за преокрет. Сјајни Американац је везао пет поена и на нешто више од тридесет секунди до краја примакао Звезду на пола коша заостатка (68:69). Међутим, Блажич је изблокиран у одлучујућем нападу и на крају је Партизан тријумфовао 70:68.

Црвена звезда Телеком – Партизан Нис 68:70 (17:22, 18:20, 13:16, 20:12)

Црвена звезда Телеком: Вилијамс 15, Ребић, Дангубић 5, Митровић 4 (4ск), Лазић, Блажич 5, Калинић 8 (5ск), Марјановић 2 (8ск), Тејић, Џенкинс 19, Јовић 4, Цирбес 6.

Партизан Нис: Акојон 13, Павловић 11 (4ск), Тепић 10, Мурић 8 (7ск), Маринковић, Дало, Милутинов 8 (6ск), Милосављевић 6, Мачван 14 (17ск), Ђумић, Андрић, Безбрадица.

Претходни текстСуботичанке вратиле један брејк
Следећи текстРадоњић: Скок је био проблем