Радоњић: Скок је био проблем

37

Кошаркаши Црвене звезде Телеком поражени су у другом полуфиналном мечу плеј-оф серије АБА лиге. Црвено-бели нису успели да само дан након тријумфа над Партизаном поново савладају вечитог ривала, који је победио у неизвесној завршници резултатом 68:70.

Крилни центар Црвене звезде Лука Митровић није био задовољан како су се он и његови саиграчи приказали публици у Пиониру. Најпре је честитао црно-белима на победи, а потом рекао:

Од почетка су имали бољи приступ него ми. Нисмо били главом у утакмици и ни на приближном нивоу енергије као у претходном мечу. Успели смо да се мало консолидујемо и спустимо се на само минус један после оног заостатка од петнаест поена, али тешко је преокренути резултат против екипе Партизана. Скупо нас је коштао скок у одбрани и слабо грађење коша. Ако мислимо да славимо у овој серији, то ћемо морати да поправимо – нагласио је Звездин капитен и додао:

Идемо сад у госте, где ћемо играти пред Партизановим навијачима. Међутим, то је исти паркет и иста дворана, исти кошеви и исти противници. Ако ми будемо наметнули свој стил игре, смањићемо утицај навијача црно-белих. Има још да се игра, тек је 1:1 и очекују нас још најмање два меча. Имамо шансе. Није било готово ни синоћ, као што није ни сада. Трудићемо се да у већ наредном дуелу исправимо грешке и забележимо тријумф – поручио је Митровић.

Тренер Дејан Радоњић такође је истакао незадовољство због приступа његовог тима, посебно у дефанзиви:

Лоше смо ушли у меч, на начин да смо одбрамбено изгледали не онако како је потребно да се игра против екипе Партизана. Црно-бели су искористили такав наш приступ, стекли су предност и самопоуздање које је потребно да се изгради када се игра меч у гостима – кратко је застао Радоњић а затим наставио:

Велики проблем нам је направила њихова игра у скоку, који је проузроковао мањак нашег самопоуздања. Нисмо успели да играмо квалитетно у нападу и да дођемо до бољег резултата, као и да спречимо да разлика порасте. На старту другог полувремена очекивало се да ће наша реакција да буде другачија, али је Партизан искористио доста наших грешака и било је очигледно да ће њему бити лакше у наставку утакмице. Имали смо слабу концентрацију у грађењу коша, али смо ипак имали напад за победу који се, нажалост, није завршио онако како смо планирали. Сада је 1:1 и следи нам нови меч. Начин на који треба да се одигра у суботу мора да буде много другачији, да будемо бољи у скоку. Они су и у првом мечу имали сличан број скокова у нападу, али су мање пута поентирали из њих. То је представљало разлику између ова два дуела. Сада гостујемо, знамо шта нас очекује пред Партизановим навијачима. Покушаћемо да повратимо самопоуздање и упишемо тријумф – рекао је Радоњић.

На питање да ли је било планирано да Јака Блажич преузме одговорност у последњем нападу, Радоњић је одговорио:

Наравно да није. Јер и да је погодио кош Партизан би имао довољно времена за последњи напад. Нажалост, њега је понела лопта, та енергија коју има…

Упитан да прокоментаришу спорну ситуацију из дуела Лазића и Павловића у којој је одсуђена обострана лична грешка, Радоњић је рекао:

Сматрао сам да је требало да та одлука буде другачије донета. Међутим, то није био пресудан моменат у утакмици. Пресудио је низ неких ствари које су се претходно десиле – констатовао шеф стручног штаба црвено-белих.

Он је истакао да је његовој екипи у великој мери фалио допринос горостасног центра Бобана Марјановића:

Вечерас није играо на начин на који ми то очекујемо од њега. Надам се да ће у суботу бити бољи и на нивоу игара који је пружао током целе сезоне – завршио је Радоњић.

Претходни текстИзједначење у серији
Следећи текстКарте за Вождовац од петка