Из учионице на терен

18

Прва фаза Евролигиног друштвено-одговорног пројекта „ONE TEAM“ који под називом „Кроз игру учимо“ заједнички спроводе Црвена звезда Телеком и Специјална Олимпијада Србије је завршен. У прве две седмице ове акције, које су имале едукативни карактер, одржана су по два часа из математике, српског и енглеског језика. С обзиром да је пројекат инклузивног типа учествовало је 64 ученика специјалних и редовних школа из Београда, Панчева, Пирота, Зрењанина и Чачка, који су радили по прилагођеном наставном програму и уз уџбенике издавачке куће Клет. Представници Црвене звезде заједно са спонзорима који су подржали ову акцију, Телеком Србија, ИДЕА и Еврођунти, обишли су све градове одакле су понели више него позитивне утиске.

Са много ентузијазма и енергије смо приступили акцији „Кроз игру учимо“. Ту енергију су са нама делили и организатори, партнери и сарадници у овој лепо осмишљеној акцији.  Сада, на крају прве, едукативне фазе, могу рећи да је заиста вредело труда, а то се најбоље види у реакцијама ученика чија смо подршка били на часовима. Млади и допринос њиховом образовању представљају један о најважнијих циљева на пољу друштвене одговорности Телекома Србија. Пројекат „One Team“ омогућава нам да пружимо и више од тога, да деци која учествују у активностима Специјалне Олимпијаде кроз учење и игру олакшамо укључивање у свакодневне животне ситуације. Верујем да нас у наредној фази, на спортским теренима, очекује више забаве и још боље дружење – рекла је Мирослава менаџер за корпоративну и друштвену одговорност Телекома Србија.

Пројекат „Кроз игру учимо“ наставља се ове недеље с тим што ће се активност из учионица преселити на кошаркашке терене. Тренери млађих категорија Црвене звезде Телеком припремили су занимљив програм рада који ће такође бити инклузивног типа и који ће се спроводити у пет поменутих градова у Србији. Оно што ће посебно бити интересантно је што ће малишани на терену имати прилику да се друже са садашњим и бившим кошаркашима Црвене звезде, а на крају целокупног пројекта „ONE TEAM“ урадиће се евалуација напретка сваког појединца који је учествовао у овом програму.

Подсећамо да је основна идеја целе ове акција била да се подигне свест о проблему великог броја неписмених у Србији и људи који имају само основно образовање и да се наравно подстиче боља и успешнија интеграцији особа са сметњама у интелектуалном развоју у наше друштво.

Претходни текстЛука Милуновић посетио тренинг црвено-белих
Следећи текстСуботичанке вратиле један брејк