Лука Милуновић посетио тренинг црвено-белих

54

Тренинг фудбалера Црвене звезде је у уторак, 14. априла, посетио и некадашњи фудбалер нашег клуба, Лука Милуновић.

Милуновић је паузу у грчком шампионату искористио како би обишао Србију, а самим тим и стадион на којем је провео неколико година, а у последњој је дочекао и трофеј шампиона државе.

Након одласка из Звезде, није се много тога променило у мојој каријери. Наставио сам да играм фудбал, само у другом клубу. Задовољан сам грчком лигом и условима које имам. Такође сам веома задовољан и што сам се вратио у младу репрезентацију у којој нисам играо неколико утакмица. Драго ми је што сам уграбио слободно време да дођем данас на тренинг – рекао је Милуновић.

Како сам каже, и даље редовно прати утакмице Црвене звезде, кад год је у могућности.

Наравно да пратим Звезду, то питање се не поставља. Искрено, у Грчкој ни телевизију нешто много не гледам, немам српске канале. Али, преко интернета пратим сваку Звездину утакмицу, наравно, кад могу, кад се не поклапа са мојим обавезама у клубу. У току сам са дешавањима, и свакако се надам најбољем исходу на крају првенства.

Милуновић је у Црвену звезду стигао почетком 2012. године када је тим предводио Роберт Просинечки, и тада је екипа важила за веома младу. Данас, у првом тиму се налазе још и млађи играчи.

Када сам дошао у Звезду, многи моји саиграчи и ја смо били млади, имали смо 18, 19 или 20 година. Јесмо били млада екипа, али и сада има доста играча који играју у првом тиму а имају исто толико година. Није лако носити тај терет у тим годинама, јер колико год да је лепо играти за Звезду, то је велика обавеза и притисак, али, колико сам испратио, њима то добро полази за руком и добро се носе. Ја им заиста желим им да наставе са добрим партијама, уверен сам да ће бити само бољи. До дербија има још једна утакмица коју морамо победити. Потом, свакако да дерби носи и највеће интересовање, надам се да ћемо победити јер играмо на нашем стадиону. И не надам се само да ћемо победити у дербију, него да ћемо забележити и све победе до краја, што није немогуће, и у том случају ће трофеј, верујем, бити одбрањен – сматра фудбалер који је за Црвену звезду забележио 90 наступа (61 званичан наступ), и постигао укупно 20 голова.

Попричали смо са Луком и о грчкој лиги, односно његовом клубу, Платаниасу.

Тренутно смо у „комфорној“ зони. Не прети нам испадање зато што су наши конкуренти одиграли, односно нису одиграли већ добили за „зеленим столом“ дуеле против ОФИ-ја и Ники Волосом, тако да су већ добили тих шест бодова, а нама те „утакмице“ тек предстоје. Када се ти бодови укњиже, мислим да ћемо бити безбедни. Управо наредно коло имамо слободно, због тога само и добили нешто дужи одмор, и ја сам искористио прилику да дођем овде. Задовољан сам лигом генерално, имамо доста јаких противника и немам никаквих замерки. У почетку када сам дошао, повредио сам се након две или три утакмице. Испао сам на месец дана из такмичарске форме, али када сам се вратио, постигао сам неколико голова и забележио добре игре. После тога сам се и вратио у младу репрезентацију, и мислим да је и то доказ да ми је у грчкој супер и због тога сам срећан – закључио је Милуновић.

Претходни текстЈовановић: Притисак је био огроман
Следећи текстИз учионице на терен