Важно је да смо поново комплетни

37

Кошаркаши Црвене звезде Телеком силно су желели да се реванширају Жалгирису за пораз у Комбанк арени. Црвено-бели су били на добром путу да то и остваре, али недостатак искуства, али и среће у томе их је спутао. Звезда је пружила још једну веома добру партију у Евролиги, изабраници тренера Дејана Радоњића приказали су завидну борбеност, али је домаћин ношен великом подршком са трибина и захваљујући прецизном шуту Милакниса иза линије 6,75 у одлучујућем моменту на крају ипак славио.

Почетак меча са обе стране протекао је у добрим одбранама, али је Жалгирис у другом делу друге четвртине успео да направи двоцифрену предност. У том периоду смо направили доста грешака, што је проузроковало много бољу игру Жалгириса у нападу. Једноставно то су искористили на прави начин – почиње причу тренер Црвене звезде Телеком Дејан Радоњић.

Жалгирис је на полувремену имао 13 поена предности (40:27), али је Звезда успела серијом 9:0 на старту треће четвртине да се експресно врати у меч:

У наставку смо одреаговали веома квалитетно. Играли смо веома чврсто и агресивно у одбрани, напад је такође одлично функционисао. Успели смо да стигнемо вођство Жалгириса и у последњој четвртини чак да дођемо до шест поена предности. Међутим, нисмо успели да утакмиу преломимо у нашу корист. Ипак, веома је битно истаћи да је у дуелу са Жалгарисом Бранко Лазић поново био на паркету после 40 дана одсуства због повреде. Такође, после меча паузе заиграо је и Маркус Вилијамс и веома је битно да смо комплетирали редове за све оно што нас чека у наставку сезоне. Надам се да ћемо у наредном периоду сви бити максимално спремни за изазове који нас очекују – констатовао је Радоњић.

Оно што је поново било евидентно је чињеница да је Звезда још једном показала карактер екипе која се никад не предаје. Управо захваљујући томе црвено-бели су после минуса од 13 поена били у ситуацији да играју неизвесну завршницу:

Мислим да је на ту тему доста тога већ речено током сезоне. Задовољан сам како смо играли у том периоду игре. После доста грешака које смо направили у другој четврини успели смо да се консолидујемо и у наставку пружимо врло добру партију. Оно што свакако желимо је да периоди тако квалитетног издања буду што дужи – истакао је Радоњић.

Експедиција црвено-белих ће цео дан провести у путу, а у Београд се враћа око 20 часова. У недељу је заказан нови тренинг пошто изабранике Дејана Радоњића већ у понедељак очекује нови дуел у Супер лиги Србије, овог пута против Металца у Ваљеву.

Металац је ове сезоне био најпријатније изненађење у АБА лиги. Пружају доста добре партије, у дворани у Ваљеву имају заиста сјајну атмосферу и сигурно је да ће пружити максимум у намери да нас савладају. У првом дуелу ове сезоне на њиховом терену одиграли смо неизвестан меч. Ипак, наше амбиције су познате, желимо да забележимо и другу победу у Супер лиги – закључио је Радоњић.

Претходни текстЦрвено-бели „ONE TEAM“ победио и у Зрењанину
Следећи текстПораз црвено-белих у Новом Пазару