Црвено-бели „ONE TEAM“ победио и у Зрењанину

33

Друштвено-одговарна акција КК Црвена звезда Телеком и Специјалне Олимпијаде Србија „Кроз игру учимо“ се наставља. „ONE TEAM“ караван је овог пута посетио Зрењанин где је одржан час српског језика коме је присуствовало седам ученика специјалне школе „9. мај“ и исто толико основаца из ОШ „Петар Петровић Његош“ и ОШ „Јован Јовановић Змај“. Осим учења било је прилике и за лепо дружење, а најзабавније је било током решавања осмосмерки.

Ово је заиста јединствен случај да су деца из специјалне и редовне школе укључени у заједничке наставне активности. Мислим да се овако нешто први пут организује код нас и зато Црвена звезда заслужује све похвале за оригиналност пројекта. Реакције наших чланова су више него позитивне и заиста морам да искористим ову прилику да пренесем њихово огромно одушевљење због целе ове акције – каже Милана Јеремић, генерални секретар Специјалне Олимпијаде Србија и додаје:

Фасцинатно је како су професори прилагодили наставне јединице да се разлике међу ученицима из специјалне и редовне школе не виде. Они заједнички решавају задатке што је од вишеструке користи, јер се тиме у значајној мери разбијају бројне предрасуде. Ово је сигурно једна од најбољих и најуспешнијих акција у којој Специјална Олимпијада Србије учествује. Такође, морам да похвалим Евро-Гиунти и Клет за сјајне уџбенике које смо добили, јер према речима наших професра то су најквалитетнији уџбеници на тржишту, а посебну захвалност дугујемо и Телекому Србија и ИДЕА који су подржали цео пројекат.

Претходни текстМистер дабл-дабл
Следећи текстВажно је да смо поново комплетни