Пораз црвено-белих у Новом Пазару

20

Фудбалери Црвене звезде по други пут у овој сезони су забележили пораз, и направили велики корак уназад у настојању да одбране титулу. Нови Пазар је у мечу који је игран без присуства навијача, славио резултатом 2:1.

Црвена звезда је лоше ушла у утакмицу, и то је резултирало вођством домаћина већ у 15. минуту. Лоше је реаговао Лазић, а грешку наше одбране искористио је Предраг Павловић. Ипак, већ у наредном нападу Црвена звезда је дошла до изједначења. Био је то напад по десној страни, лопта је стигла до Цветковића који се нашао у казненом простору, шутирао и погодио стативу, након чега се лопта одбила у гол. Први гол Цветковића у дресу Црвене звезде, и гол који је донео психолошку инекцију Црвеној звезди.
Нови Пазар је запретио још само једном, преко Матиса који је том приликом показао себичност, а како се утакмица ближила крају првог полувремена, Црвена звезда је постала апсолутно доминантна. У последњих 15 минута, Лука Јовић је имао две одличне прилике. Прву у 37. минуту када је лопта некако стигла до њега, али му је у шут ушао голман Зечевић, а потом и пет минута касније када је након асистенције Паркера, Јовић шутирао из волеја, преко гола. Шансу да промене резултат имали су и Паркер, Катаи и Стојановић, али нико од њих није био прецизан.
У другом полувремену, Црвена звезда је играла првих 20 минута. Поново се показала неефикасност као главни проблем, јер су Стојановић, Анђелковић и Катаи наставили ревију промашаја. Најбољу прилику имао је Алексаднар Катаи, када је са седам метара пребацио читав гол. Казна је стигла муњевито – већ у следећем нападу, досуђен је једанаестерац за Нови Пазар, а прецизан са беле тачке био је Јефтовић. Играо се 70. минут.

Црвена звезда до краја утакмице није успела да се повеже, и само је Анђелковић био у каквој-таквој прилици да донесе Звезди ново изједначење. Ненад Лалатовић је у игру увео Орландића, Босанчића и Аврамовског, али то није донело никакве промене у игри црвено-белих. Најискуснији су затајили, и уз још један меч где је реализација скупо коштала Црвену звезду, направљен је велики корак уназад у борби за одбрану титуле.

Нови Пазар – Црвена звезда 2:1 (1:1)
Стадион: „ФК Нови Пазар“. Гледалаца: Утакмица је играна без присуства публике. Судија: Владо Глођовић (Врбас). Стрелци: Павловић у 15′ и Јефтовић у 70′ из пенала за Нови Пазар, а Цветковић у 16′ за Црвену звезду.
Црвена звезда: Рајковић, Цветковић, Павићевић, Лазић, Анђелковић, Ковачевић, Катаи, Стојановић, Лазовић, Паркер, Јовић.
резерве: Кахриман, Јовановић, Босанчић, Аврамовски, Савићевић, Гаврић, Орландић.
Нови Пазар: Зечевић, Ђорђевић, Костић, Тинтор, Кецап, Матос, Вуковић, Радивокевић, Јефтовић, Павловић, Мијић.
Резерве: Живковић, Џексон, Стевановић, Обровац, Ричард, Арсенијевић, Русмир.

Претходни текстВажно је да смо поново комплетни
Следећи текстЛалатовић: Кажњени смо за промашаје