Звезда се поразом опростила од Регионалне лиге

33

У последњој утакмици 22. кола Триглав регионалне лиге, ватерполисти Младости победили су у Загребу Црвену звезду са 12:9.

Црвено-бели нису успели да сачувају бод предности у односу на Партизан, па ће црно-бели бити на другој позицији пред почетак плеј-офа Прве А лиге Србије. Звезда је вечерас боље почела, водила после прве четвртине, али је Младост великом серијом у другом делу преокренула и рутински одржавала предност.

Домаћи су на почетку имали напад са играчем више, али је шут Луке Лончара зауставио Марко Драксимовић. Мало касније, Страхиња Рашовић је шутирао после полу контре, али није успео да савлада Павића. Ипак, лопта се одбила до Звездиног голгетера, а убрзо је Радомир Драшовић побегао свом чувару и донео вођство Звезди (1:0).

После још једне одбране Драксимовића, Звезда је могла да повећа предност из контра напада. Међутим, лоше је реаговао Иван Рацков, који је погрешио у додавању. Средином прве четвртине Димитрије Обрадовић је добио друго искључење, а овог пута прецизан је био Дује Живковић, за 1:1. Нешто касније, Александар Његован је вратио предност црвено-белима, али је убрзо Иван Живковић донео ново изједначење (2:2).

У завршници прве деонице наш тим је имао два играча више, а то је искористио Страхиња Рашовић и својим првим голом на мечу донео Звезди гол предности на крају прве четвртине.

Ипак, за само неколико минута игре у другом периоду, домаћи су од гола заостатка дошли до два гола предности. На старту четвртине, центар Младости, Лончар, остао је на два метра сам са Драшовићем и домаћи су поравнали на 3:3. Затим је Лука Букић после полу контре, са левог крила донео прву предност свом тиму, а онда је на 5:3 повисио Андрија Башић.

Низали су се напади и удаци у наредних пар минута, али су мреже мировале, све до поготка Анта Вукичевића за 6:3. Серију домаћих од 4:0 прекинуо је Вељко Танкосић, али само на кратко, пошто су ватерполиста екипе из Загреба са још два поготка до краја првог полувремена дошли до четири гола вишка – 8:4.

Београђани су после једног безидејног напада у наставку смањили на 8:5, а стрелац је био Петар Јовић. Црвено-бели су потом имали велику шансу да додатно смање разлику, али нису успели да искористе напад са два играча више. Загрепчани то нису казнили, па је Драшовић лепим лоб ударцем смањио на 8:6. Међутим, Башић је вратио свом тиму „+3″, а имали су играчи Младости још неколико одличних прилика до краја треће деонице, али је остало 9:6.

Још једну велику прилику домаћин је имао на почетку одлучујуће деонице, али је ударац Милаковића зауставио Драксимовић. Већ у наредном нападу промашај Младости казнио је Никола Томашевић, па су црвено-бели пришли на 9:7. Шест минута пре краја добрим ударцем Рацков је додатно смањио разлику и донео тоталну неизвесност (9:8). Имали су пулени Дејана Савића неколико прилика за изједначење, али их нису искористили, а искуснија екипа Младости знала је то да казни и са два гола у завршници решила меч. До краја сусрета голове су постигли Страхиња Рашовић и Лука Букић, за коначних 12:9.

Овом утакмицом завршен је регуларни део Триглав регионалне лиге. У Лиги за шампиона Звезда је заузела последње место, а Младост се пласирала на фајнал-фор, који ће се играти 2. и 3. априла у Ријеци. Црвено-белима је ова утакмица била битна због позиције у домаћем првенству. Да су Београђани добили, били би други пред почетак домаћег плеј-офа и имали би предност домаћег терена у полуфиналној серији плеј-офа, против Партизана. Ипак, црно-бели су данас добили Јадран и тако преузели другу позицију од Звезде.

Младост – Црвена звезда 12:9 (2:3, 6:1, 1:2, 3:3)

Базен на Сави. Гледалаца 400. Судије: Путниковић и Пранчић. Играч више: Младост 13 (5), Црвена звезда 13 (3), Петерци:Младост 1 (1)

МЛАДОСТ: Павић, Букић 2, Милаковић 2, Лончар 2, Дашић, Д.Живковић 1, Цапан, Буха, Павичић, И.Живковић 1, Вукичевић 1, Башић 2, Марцелић, Лозина. Тренер: Хрестак.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Драксимовић, С, Рашовић 2, Драшовић 2, Танкосић 1, Томашевић 1, Димитријевић, Шормаз, В.Рашовић, Ранђеловић, Његован 1, Рацков 1, Обрадовић, Тодоровски, Јовић 1. Тренер: Савић.

Претходни текстЈедан тим учи кроз игру
Следећи текстЗвезда стотком до првенца у Суперлиги