Звезда гостује Игокеи

24

Тек што су допутовали из Истанбула после фантастичне игре и велике победе над Галатасарајем кошаркаши Црвене звезде Телеком морали су поново да пакују кофере. Црвено-бели у недељу од 17 сати играју меч претпоследњег кола АБА лиге са Игокеом, а пут Босне и Херцеговине кренули су дан раније.

Спремамо се за меч са Игокеом као и за сваки други. Желимо да забележимо још једн победу у регионалном такмичењу, иако смо одавно обезбедили прво место у АБА лиги. Игокеа свакако заслужује респект, сигурно је да нису тим за потцењивање. У последње време играју у доста доброј форми, уписали су четири узастопна тријумфа од чега чак три на гостовању – рекао је Марко Тејић и потом се осврнуо на дубљу анализу ривала:

Доста добро познајем екипу из Александровца, а један од њихових играча је и мој Ужичанин Душан Катнић. У екипи имају младе али и искусне играче попут Јоровића и Џонса. Главну снагу у рекету им представља Душко Бунић, а Хеслип се за кратко време доказао као сјајан шутер. Тренер Лукајић донео је доста тога позитивног у екипу која у последње време игра све боље.

Талентовани крилни-центар наглашава да Црвена звезда мора да понови озбиљан приступ као у мечу са Галатасарејм:

Желимо од старта да наметнемо наш препознтаљив ритам у коме ће акценат бити на агресивној одбрани и доброј игри у транзицији. То је модел који нам је донео много успеха ове сезоне и од тога нећемо одступати.

Како сезона одмиче Марк Тејић добија све већу минутажу и значајнију улогу у тиму:

Трудим се да на сваком тренингу и утакмицу оправдам поверење тренера. Што више времена проводим у игри, то ми је веће самопоуздање и све боље и боље се осећам на терену. Трудим се да дам што је могуће већи допринос у скоку и одбрани, а у свему томе ми помажу саиграчи – констатовао је Тејић.

Претходни текстХелић: Поновити партију из првог меча
Следећи текстТријумф црвено-белих у Суботици