Тријумф црвено-белих у Суботици

41

Фудбалери Црвене звезде забележили су и трећу везану победу овог пролећа, и трећи пут заредом постигли су три гола. Наши играчи били су бољи од фудбалера Спартака, и славили су победу од 3:1.

Црвена звезда је боље отворила утакмицу, и већ након првог корнера успела је да постигне гол. Стојановић је извео корнер, на првој стативи лопту захватио Павићевић, а други штопер, Дарко Лазић, спровео лопту у мрежу. Као да је овај рани гол нашег тима пресекао домаћина који није успевао да повеже своје редове, али ни Црвена звезда све до средине полувремена није успевала да створи прилику за гол, упркос доминацији у поседу и неколико добрих напада. Играо се 29. минут када је „севнула“ контра Црвене звезде преко Катаиа који је асистирао Јовићу, а наш млади нападач био је оборен од стране голмана и досуђен је једанаестерац. Сигуран извиђач био је Михаило Ристић. Црвена звезда је и на овој утакмици, као и у Јагодини, могла можда и да реши меч већ у првом полувремену, јер је у 34. минуту Стојановић „спојио“ са голом Орландића који је имао „један на један“ ситуацију са голманом, али чувар мреже Спартака је био успешнији.

И, потом стиже казна. Контранапад Спартака преко леве стране, а „заврнуту“ лопту на другу стативу спремно је дочекао Георгијевић који тресе мрежу из прве шансе Спартака на овој утакмици. Само неколико минута касније, Спартак је могао и до изједначења. Звезда је изгубила лопту на половини Спартака, који је организовао још један брз контранапад, и поново је Георгијевић био у прилици, додуше не тако изгледној као у 35. минуту, али овога пута није успео да погоди оквир гола.

У другом полувремену није било много узбуђења. Спартак је нешто боље ушао у овај период игре, али није успео да створи нити једну прилику. Са друге стране, какон је време пролазило, Црвена звезда је све више контролисала и игру и резултат, нарочито након измене Ковачевић – Орландић, када је Ристић са позиције задњег везног прешао више напред. Управо је Ристић покушавао ударцима са дистанце да донесе Звезди и трећи поготак, а њему се придружио и Катаи који је био веома запажен и на овој утакмици, али није имао среће да се упише у стрелце.

Коначан резултат постављен је у 78. минуту. Паркер је шутирао са десне стране, лопта је погодила једног играча Спартака и променила правац, што је одлично предвидео Јовић који је добро утрчао и рутински затресао мрежу. У друго полувремену, заиграли су и Данијел Аврамовски, односно Ненад Гаврић.

Спартак – Црвена звезда 1:3 (1:2)
Стадион: Градски стадион у Суботици. Гледалаца: 4.500. Судија: Срђан Обрадовић (Јагодина). Стрелци: Георгијевић у 35′ за Спартак, а Лазић у 5′, Ристић (пен) у 29′ и Јовић у 78′ за Црвену звезду.

Спартак: Мирковић, Плавиић, Торбица, Милошевић, Антонић, Максимовић, Илић, Геогријевић, Фаркаш, Јаковљевић, Ивановић
Резерве: Лазовић, Лукић, Балабановић, Букић, Жерађанин, Мезеј, Мркела.

Црвена звзеда: Рајковић, Цветковић, Павићевић, Лазић, Анђелковић, Ристић, Стојановић, Катаи, Паркер, , Јовић, Орландић.
Резерве: Кахриман, Аврамовски, Босанчић, Савићевић, Јовановић, Гаврић, Ковачевић.

Претходни текстЗвезда гостује Игокеи
Следећи текстЛалатовић: Заслужена победа