Велики тријумф Звезде у Истанбулу

36

Кошаркаши Црвене звезде Телеком одиграли су брилијантан меч у Истанбулу против Галатасараја. Црвено-бели су од првог до последњег минута диктирали темпо, контролисали дешавања на терену, а најбољи показатељ тога је резултат на крају утакмице – 91:68.

Изабраници Дејана Радоњића су приказали фантастичну тимску игру у дворани Абди Ипекчи, а о томе најбоље сведочи податак да су уписали чак 25 асистенција. Феноменална одбрана и контрола скока (34-27) такође нису изостали па се и у статстичким параметрима могу наћи разлози убедљивог тријумфа, а укупно трећег у Топ 16 фази Евролиге.

Црвено-бели су силно мотивисано ушли у утакмицу. Фанатична одбрана и сјајан проток лопте под диригентском палицом Маркуса Вилијамса и Стефана Јовића донели су Звезду двоцифрену предност након четири минута игре (15:4).

Галатасарај је тада почео да приказује игру која му је донела победу у дербију Истанбула над Фенеребахчеом. Турци су корак по корак топили предност изабраника Дејана Радоњића па су на почетку другог периода пришли на само два поена разлике (19:21). Одговор је био у рукама Чарлса Џенкинса који је везао две од три тројке колико је постигао у другој деоници када је био мотор своје екипе.

На крилима сјајног Американца Звезда је наставила са лепршавом игром. Разлика је расла па је тако након снажног закуцавања Луке Митровића на изванредну асистенцију Маркуса Вилијамса она износила чак 20 поена разлике (29:49).

Почетком другог полувремена Галатасарај је успео захваљујући понајвише Зорану Ерцегу да бар мало запрети црвено-белима. Домаћин је серијом 14:6 успео да приђе на девет поена заостатка (49:58), али је тајмаут Дејана Радоњића потпуно размрдао његове изабранике. Марјановић је лако решио две ситуације под кошем, а Јака Блажич је са две везане тројке у потпуности зауставио налет турске екипе.

Сјајни Словенац је убрзо убацио још четири поена, а Немања Дангубић фаул уз додатно слободно бацање и Звезда је на више од седам минута до краја имала недостижних плус 26 (77:51).

До краја утакмице опуштања у редовима црвено-белих није било. Београђани су наставили да приказују лепршаву игру која је готово потпуно умирила узаврелу атмосферу у дворани Абди Ипекчи. Атрактивни потези и максималан фокус одликовали су игру Звезде до краја меча па је на крају остварена убедљива победа.

Галатасарај – Црвена звезда Телеком 68:91 (16:21, 19:31, 16:15, 17:24)

Галатасарај: Картер 7 (4ск), Јанг 10 (5ск), Ерцег 11, Гонлум 2, Поцијус 13, Николов 6 (4ск), Гулер 6, Арар 4, Урал 2.

Црвена звезда Телеком: Вилијамс, Ребић, Дангубић 8, Митровић 12 (7ск), Блажич 19, Калинић 11, Марјановић 14 (9ск), Каплановић, Тејић, Џенкинс 14, Јовић 1, Цирбес 12.

Претходни текстЗвезда лако до прве победе у плеј-офу
Следећи текстРукометаши Црвене звезде гостују у Лазаревцу