Звезда лако до прве победе у плеј-офу

58

Црвена звезда је, према очекивању повела у четвртфиналној серији против Железничара, након максималне победе у Шумицама.


 
Гошће су у већем делу првог и на почетку другог сета биле равноправан ривал, али су црвено-беле захваљујући већем броју расположених играчица завршнице решавале прилично лако у своју корист.
 
Било је 18:16 за гошће у првом периоду, а онда је Звезда серијом од 6:0 распршила наде Лајковчанки да ће повести у овом мечу.
 
Успевале су гошће да помере пријем црвено-белих и добром игром у одбрани држале су резултатски прикључак, а кад је Звезда начела пријем Железничара, уследила је одлучујућа серија поена. Блок наше екипе је одрадио највећи део посла.
 
Повеле су гошће 8:4 у другом сету, а онда је Звезда додала гас, изједначила на 8:8 и као брзи воз прошла „лајковачку пругу”. Предњачиле су Адела Хелић и Љубица Кецман, која је одиграла један од бољих мечева ове сезоне.
 
У трећем периоду није било дилема. Звезда је у потпуности зауставила крајње нападаче Железничара, који су имали мизеран проценат напада.

Најефикаснија у нашем тиму била је Адела Хелић са 21 освојеним поеном. Љубица Кецман је забележила 14, а Бојана Миленковић 13 поена.

Реванш меч је на програму у недељу, 15. марта од 19 часова у Лајковцу. Екипа која прва забележи две победе пласираће се у полуфинале плеј-офа Винер Штетише лиге.

Црвена звезда – Железничар 3:0 (25:20, 25:18, 25:13)
Дворана: СЦ „Шумице”. Гледалаца: 100. Судије: Владимир Цветковић и Ненад Давидовић (обојица из Београда). Трајање меча: 71 минут. Резултат у серији: 1:0.
ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Трнић 9, Чанак 4, Хелић 21, Миленковић 13, Кецман 14, Миловитс 4, Росић (либеро), Пушић (либеро), Брђовић, Стијепић 1, Поповић, Лукић. Тренер: Бранко Ковачевић.
ЖЕЛЕЗНИЧАР: Стојковић 3, Лазаревић 1, Тешановић 9, Војиновић 4, Исаиловић 9, Ракић 3, Златић (либеро), Аћимовић 3, Раковић, Компировић, Кнежевић (либеро), Вељковић. Тренер: Никола Јерковић.

Претходни текст„Под сјајем Звезде“ за представнике медија
Следећи текстВелики тријумф Звезде у Истанбулу