Звезда поражена у Мадриду

28

Кошаркаши Црвене звезде Телеком поражени су у осмом колу Е ргупе Топ 16 фазе Евролиге. Црвено-бели су изгубили на гостовању Реалу у Мадриду резултатом 85:61, али треба истаћи да је чета Дејана Радоњића била ослабљена неиграњем Бранка Лазића.

Разлози пораза изабраника тренера Дејана Радоњића пре свега леже у чињеници да је Звезда изгубила чак 19 лопти, а да је затајио и шут за три поена (14-1). Сходно томе, црвено-белима није помогла ни још једна маестрална партија Бобана Марјановића (21 поен, 13 скокова), коме је подршку пружио још једино Маик Цирбес који је имао двоцифрен кошгетерски учинак (13 поена).

Црвена звезда Телеком је изванредно почела меч и пре свега захваљујући веома расположеном Бобану Марјановићу стекла предност (6:14). Изгледало је да је звезда дошла у Мадрид спремна да се надиграва са фаворизованим ривалом, али је Реал имао спреман одговор. Уласком у игру Серхиа Родригеза и Џејсија Керола променио се однос снага на паркету. Домаћи су успели да ухвате прикључак и половином друге деонице направили су преокрет, стекли су вођство које нису испуштали до краја меча. Звезда је у првих 20 минута имала апсолутну доминацију у скоку (25-14), али је на велики одмор ипак отишла са 11 поена минуса пре свега због 12 изгубљених лопти у првих 20 минута.

Почетком другог полувремена разиграо се Вилијамс. Сјајни плејмејкер атрактивно је поентирао у неколико наврата после продора. Сјајно је и асистирао, а његова прецизна додавања је у поене претварао Марјановић па је Звезда успела да половином треће деонице приђе на само пет поена заостатка (51:46). Међутим, после тајм-аута који је затражио тренер Мадриђана Пабло Ласо Реал је заиграо знатно ангажованије. До изражаја је дошло искуство и сав квалитет домаћег тима који је зауставио налет Црвене звезде, вратио двоцифрену предност и меч рутински привео крају. 

Реал Мадрид – Црвена звезда Телеком 85:61 (16:18, 24:11, 20:17, 25:15)

Реал Мадрид: Риверс 4, Фернандез 15, Кампацо 2, Мачиулис 4, Рејес 6, Родригез 13, Ајон 6, Керол 17, Љуљ 9, Бурусис 2, Слотер 5, Межри 2.

Црвена звезда Телеком: Вилијамс 8 (8 ас), Ребић, Дангубић 5, Митровић, Блажич 4, Калинић 8, Марјановић 21 (13 ск), Тејић (4 ск, 4 ас), Џенкинс 2, Јовић, Цирбес 13 (9 ск).

Претходни текстБрајовић наставља каријеру у Марибору
Следећи текстРадоњић: Скупо смо платили сопствене грешке