Брајовић наставља каријеру у Марибору

40

Црвена звезда ће у наставку сезоне наступати без једног од носилаца игре. Десни бек и убојити стрелац, Војислав Брајовић, каријеру ће наставити у словеначком Марибору.

Брајовићу је уговор са црвено-белима истицао на крају сезоне, па је прешао у Марибор, који је тренутно трећепласирани тим у шампионату Словеније, а Црвена звезда ће заузврат добити мањи новчани износ у виду обештећења. Воја је за нови клуб потписао уговор до краја сезоне уз опцију да остане у Марибору још две године. Тренер екипе Марибора је Борис Денић, отац доскорашњег члана Црвене звезде Луке Денића, тако да су у словеначком клубу били потпуно упознати са квалитетима своје нове аквизиције.

Брајовић је у Звезду стигао 2010. године. За први тим је дебитовао у сезони 2011/12 и у претходне три и по сезоне био је један од ослонаца екипе, иако је крајем 2014. напунио тек 20 година. За Звезду је постигао укупно 368 голова. Прве сезоне се као један од најмлађих у тиму уписао у стрелце 49 пута у шампионату, Купу и СЕХА лиги, да би у сезони 2012/13 постигао 108 погодака у домаћим такмичењима и био други стрелац клуба. Прошле сезоне је такође био други на клупској листи стрелаца са 160 голова у свим такмичењима, док је ове сезоне забележио 51 гол у Супер лиги Србије.

Воји желимо пуно среће у наставку каријере. Обзиром да му је само 20 година, надамо се да меч против Партизана није последњи који је одиграо за Црвену звезду и да ће се у неко срећније време вратити у клуб да освоји трофеје којима није имао прилику да се радује у претходном периоду.

Претходни текстКарте за Јагодину и на Маракани
Следећи текстЗвезда поражена у Мадриду