Звезда и ИДЕА друштвено-одговорни и у Нишу

36

КК Црвена звезда Телеком наставила је са хуманитарним акцијама и друштевно-одговорним пројектима уз подршку свог спонзора – ИДЕА. Боравак кошаркаша црвено-белих у Нишу искоришћен је и за посету Угоститељско-туристичкој школи где је организован веома занимљив програм.

За потребе Дома за смештај особа са сметњама у менталном развоју Кулина КК Црвена звезда Телеком и ИДЕА су обезбедили донацију у износу 57.000 динара у виду произвида К плус. Ова донација уручена је управо у угоститељско-туристичкој школи у Нишу, а регионални директор ИДЕА за југ Србије Слободан Титин је том приликом рекао:

Црвена звезда и Идеа имају веома лепу сарадњу. Покренуто је неколико занимљивих друштвено-одговорних акција међу којима се издваја ТРОЈКА ЗА ПОМОЋ. Такође, у полувременима евролигашких утакмица организују се занимљиве наградне игре за посетиоце. Одржавање завршног турнира Купа Радивоја Кораћа у Нишу је била идеална прилика да заједнички помогнемо некој од институција и ван Београда. Избор је пао на Дом за смештај особа са сметњама у менталном развоју Кулина – истакао је Тутин.

Директор Дома Кулина Горан Петковић истакао је велику захвалност:

Захваљујем се Црвеној звезди Телеком и Идеи који су још једном показали своју хуманост и још једном су доказали колику бригу посвећују институцијама као што је наша. Друштвено-одговорно понашање тако препознатљивих брендова као што су Црвена звезда и Идеа је заиста за сваку похвалу.

Долазак тројице првотимаца црвено-белих Марка Тејића, Николе Ребића и Ђорђа Каплановића у Угоститељско-туристичку школу изазвао је велико инетересовање међу ученицима. Око 250 ђака испунило је фискултурну салу, где се окупљенима прво обратила директорка ове средње стручне школе Сузана Стојановић:

Данас сте на правом месту, у школи која образује врхунске кадрове из области угоститељства и туризма и која годинама уназад ниже успехе на разним такмичењима. С друге, КК Црвена звезда Телеком је један од наших најтрофејнијих клубова који се, одазивајући се нашем позиву, показао и као друштвено-одговорна организација. Кад су намере искрене и отворене, лако се склапају пројатељства, па се надам да се једно ново пријатељство данас изнедрило – рекла је директорка Стојановић, која је на поклон добила Звездин дрес који ће заузети посебно место у школској зборници.

Ученици су имали посебну жељу да пред кошаркашима Звезде покажу део свог умећа под обручима. Одржано је занимљиво такмичење у шутирању тројки у којем је тријумфовао Алекса Станчић, а као награду за освојено прво место добио је лопту.

Био сам прилично изненађен да је оволико школараца дошло да нам пружи подршку. Заиста смо уживали у њиховој пажњи и већ на првом кораку је било јасно колико им је драго што смо овде. Црвена звезда на сјајан начин организује ове акције, Идеа је све то још додатно подржала па је урађена права ствар и за Дом Кулина – рекао је Марко Тејић.

Тројица младих кошаркаша црвено-белих стрпљиво су се сликали, давали аутограме, а као захвалност за њихову посету припремљено им је и мало изненађење. У кабинету за услуживање ученици угоститељске школе припремили су им воћне енергетске напитке и врло укусну храну.

Претходни текстПочиње борба за први трофеј у сезони
Следећи текстПреко Визуре у одбрану Купа Србије