Почиње борба за први трофеј у сезони

36

Кошаркаши Црвене звезде Телеком у петак крећу у поход ка осмој титули националног Купа. Црвено-бели су двоструки узастопни освајачи Купа Радивоја Кораћа, а није фраза када се каже да је теже одбранити него освојити неко такмичење. Прошле године у Београду је то изабраницима Дејана Радоњића пошло за руком и то након веома драматичног финала против Мега Визуре.

Звездине амбиције нису пуно другачије него у претходним походима на “Жућкову левицу“, а први корак је четвртфинални меч против Константина, заказан за петак од 21 час, који ће играти у својој дворани у нишком Чаиру.

Разлога за оптимизам у табору црвено-белих свакако има, а основ представљају фантастични резултати у досадашњем току сезоне. Изборен је пласман у Топ 16 фазу Евролиге као и прво место на крају лигашког дела АБА лиге већ пет кола пре краја. Тренер Црвене звезде Телеком Дејан Радоњић истакао је управо то у свом уводном излагању пред пут у Ниш:

Иза нас је 21 победа у АБА лиги, уз само један пораз. Пласирали смо се у Топ 16 фазу и стекли прилику да играмо са најбољима у Европи. Све то нас ставља у улогу фаворита на завршном турниру Купа Кораћа. Код нас је присутно велико задовољство због свега што смо остварили и надамо се да ће оно да потраје до краја сезоне – истакао је стратег Црвене звезде непосредно пред пут у Ниш и додао:

Када се за три дана игра исто толико мечева и када поправни не постоји, често се дешава да аутсајдер на папиру изненади великог фаворита. То је разлог да меч против Константина схватимо максимално озбиљно и да уз максималан приступ направимо први корак ка циљу.

Евентуалном победом у четвртфиналу црвено-бели би за нердног противника имали Партизан:

То је реалан исход. Али, не треба заборавити и да је Куп најлакши начин да се дође до трофеја, као и да све екипе имају амбиције. У 40 минута лако може да дође до неочекиваних обрта и да се све промени. Ипак, очекујем да ћемо Партизан и ми да квалитет са папира пренесемо на паркет.

Говорећи о Партизану, Радоњић је имао само речи хвале.

Павловић је играч са огромним рејтингом и искуством. Мачван са неоспорним квалитетом који је развијао кроз Магаби и Галатасарај, Тепић у својим рукама има дуги низ година евролигашких мечева, затим опорављени Милосављевић, велики борац и капитен тима, кога изузетно ценим и поштујем и који прави разлику. Ту је и плејада младих и веома перспективних играча. Милутинов је један од највећих европских талената на својој позицији, Андрић игра сјајну сезону, ту је и чини ми се нови ас српске кошарке Маринковић, као и Дало и Безбрадица који су већ дуго у систему Партизана. На све то, ту су Мурић као највеће појачање пред почетак сезоне, као и Милутиновић. Генерално, то је један веома квалитетан тим, са доста искуства, таленат и много освојених трофеја.

Тренер црвено-белих је истакао да ће и остали учесници завршног турнира Купа Радивоја Кораћа имају своје амбиције:

Сви ће тражити своју шансу. Мега је прошле године играла финале, сада има супер талентованог Јокића кога траже многи клубови, затим ту су Миљеновић, Мусли, Кешељ и Загорац, као веома јаки адути. Онда ту је и Металац који се носио са нама и Партизаном, а савладао Будућност и Цедевиту. Декле показао је да има квалитет да се носи са најјачима у региону. Не заборавимо ФМП који одлично игра, као и остале екипе из домаћег шампионата које желе да покажу да није толика разлика у односу на АБА представнике.

Оно што брине тренера Радоњића је здравствени билтен:

У периоду када смо нанизали три пораза били смо лишени помоћи Дангубића и Јовића. Да тога није било, сигурно да бисмо остварили и бољи резултат. Јовић је играо против Цедевите, у том мечу смо покушали да растеретимо Вилијамса. На све то, имамо и нови пех са ударцем који је зарадио Лазић и због кога није тренирао. Дангубић и даље ради по посебном програму, док се код Јовића виде трагови дужег одсуства. Надам се да ћемо бити здрави и да ћемо у најјачем саставу дочекати изазове који следе – закључио је Дејан Радоњић.

Претходни текстМилутиновић: Најбитнији меч у овом делу сезоне
Следећи текстЗвезда и ИДЕА друштвено-одговорни и у Нишу