Преко Визуре у одбрану Купа Србије

102

У просторијама Одбојкашког савеза Србије данас је одржана конференција за новинаре поводом Финалног турнира 49. Купа Србије у конкуренцији одбојкашица.

Конференцији су присуствовали капитени и тренери екипа учесника: Данијела Андрић и Маријана Боричић из ТЕНТ-а из Обреновца, Татјана Матић и Слободан Галешев из НИС Спартака из Суботице, Бјанка Буша и Слободан Радивојевић из Визуре, и Јулија Миловиц и Бранко Ковачевић из Црвене звезде.

Уб ће први пут бити домаћин Финалног турнира Купа и с обзиром на досадашњу поету на утакмицама ТЕНТ-а, у суботу и недељу се очекују пуне трибине.

Одбојкашице Црвене звезде се у полуфиналу састају са Визуром. Ове сезоне црвено-беле су одиграле три меча са шампионкама Србије и сва три су изгубиле максималним резултатом.

Од Визуре смо изгубили све утакмице у досадашњем току првенства. Али сви смо свесни да је то нова утакмица, нова прилика за победу. Нама је то врло битна утакмица и ако будемо играле као екипа и покажемо квалитетну одбојку онда можемо да се надамо још једној утакмици у недељу у финалу – изјавила је Јулија Миловиц, капитен наше екипе.

Тренер Црвене звезде Бранко Ковачевић очекује изузетно велику борбу за трофеј намењен победнику Купа Србије.

Куп је такво такмичење да је у принципу свеједно да ли се са Визуром састајемо у полуфиналу или евентуално у финалу. Циљ свих екипа је освајање трофеја тако да очекујем пре свега квалитетну одбојку. По неким досадашњим резултатима у првенству сигурно је да су фаворити на папиру екипе Визуре и Спартака. С тим што је драж Купа, то је такво и такмичење, да може одлучити нека тренутна форма и тренутна инспирација играчица. Нама се чини да смо тренутно у некој узлазној форми и дефинитивно идемо са победничким амбицијама на Куп – изјавио је Ковачевић.

Финални турнир 49. Купа Србије у конкуренцији одбојкашица одиграће се у суботу и недељу, 21. и 22. фебруара у дворани “Уб” у Убу, а у полуфиналу ће играти: Визура – Црвена звезда од 16 часова и ТЕНТ из Обреновца – НИС Спартак из Суботице од 18 часова и 30 минута. Финале ће се одиграти у недељу, 22. фебруара од 18 часова. Све утакмице директно ће преносити РТС 2.

Црвена звезда је рекордер по броју титула у националном Купу са 17 трофеја. Такође, црвено–беле су актуелне и петоструке узастопне победнице Купа Србије (од 2010.). Преостала три учесника, Визура, НИС Спартак из Суботице и организатор Финалног турнира ТЕНТ из Обреновца до сада нису освајали титулу победника Купа.

На Финалном турниру у Убу судиће Светлана Зотовић, Мирко Јанковић и Владимир Симоновић, међународне судије и Игор Миљковић, национални судија.

Претходни текстЗвезда и ИДЕА друштвено-одговорни и у Нишу
Следећи текстЗвезда од сјаја до очаја у 77. вечитом дербију