Радоњић: Играли смо изванредну тимску кошарку

25

Кошаркаши Црвене звезде Телеком успели су да упишу прву победу у Топ 16 фази Евролиге. Црвено-бели су у дворани Пионир пред препуним трибинама у спектакуларној атмосфери убедљиво савладали берлинску Албу резултатом 86:69, што ће сигурно представљати велику сатисфакцију и ињекцију самопоуздања за изабранике Дејана Радоњића у наставку најелитнијег европског такмичења.

Шеф Звездиног стручног штаба био је врло расположен за разговор након прве победе својих изабраника у другом кругу елитног такмичења:

Честитам свима на овој првој, историјској победи у Топ 16 фази Евролиге. Мислим да је то јако значајно за све нас. За овај млади тим је сигурно велика ствар што смо успели да победимо и освојимо прве бодове у Топ 16 фази. Генерално, утисак је да смо одиграли један одличан меч, да смо одиграли једну сјајну одбрану, онако како треба да играмо и како смо је играли у већини мечева ове сезоне. Самопоуздање је било на одличном нивоу, као и контранапад. Брзо смо стекли предност и до краја је одржавали. Амбијент је био феноменалан. То је свима нама била додатни подстицај, што смо и тражили да бисмо дошли до онога што смо и успели да направимо. Овај резултат ће ипак остати негде записан – поносно је истакао Радоњић.

Пласманом у Топ 16, што је и била идеја на самом старту, направили смо изузетан посао. Најмлађи смо тим у Евролиги и то је донело велику врсту задовољства. Не само да би играли Топ 16 фазу, што се потенцирало после четири пораза. Иако смо у ситуацији да играмо са најмлађим тимом у Евролиги, неки већ очекују фајнал-фор. А, тим треба да се гради и стиче да бисмо постали оно што очекујемо да будемо у наредном периоду – објаснио је Радоњић, а затим додао:

Ово је значајна победа и са аспекта психологије. Имали смо четири пораза, али смо осећали да знамо шта радимо и да ћемо остварити победу. Нисмо се оптерећивали тим поразима. На том путу смо победу из Подгорице добро валоризовали. Морамо тако и против Солнока – рекао је Радоњић, а потом открио да здравствено стање једног играча није тако добро:

–  Имамо проблем са Јовићем који неће играти у наредном мечу, а питање је и да ли ће бити спреман за Жалгирис. Ради се о повреди. Изразио је велику жељу да игра у другом делу вечерашњег меча, али нисмо хтели ништа да ризикујемо. У мечу против  Солнока нећемо имати циљ само да остваримо 20. победу у АБА лиги, већ и да се лепо припремимо за утакмицу са Жалгирисом – нагласио је Звездин стратег.

Харизматични стручњак не прави разлику у амбијенту, без обзира где се меч играо:

Не волим да полемишем о томе где је атмосфера боља, да ли у Арени или у Пиониру. Играмо пред нашим навијачима и само то је већ одличан осећај. Сваки пут је добар осећај после победе, а пред Делијама се увек осећам изванредно. Нема ту никакве разлике.

Радоњић је признао да тријумф посебно значи јер је први у другом кругу Евролиге:

Радује што смо одиграли одличан меч, и то у Евролиги што нас чини додатно срећним. Одиграли смо добро у свих 40 минута. Од почетка смо наметнули наш стил одбране, што што је било потребно да би се тај нападачи квалитет Албе драстично смањио и направило разлику у односу два тима. Захваљујући томе смо добили много самопоуздања, које смо пренели и у фази напада и све је изгледало одлично.

За крај, Звездин тренер желео је да истакне учинак и допринос целог тима:

Тимски смо играли изванредно. Наравно да је добро да имамо што више добрих и расположених појединаца. Сви су радили оно што је потребно, иако то можда није изгледало тако када се утакмица гледа са стране – закључио је Радоњић.

Претходни текстЗвездин првенац у ТОП 16 фази
Следећи текстПоклон и овације за Сашу Обрадовића